На основу многобројних захтева грађана, а пре свега, опште потребе за санацијом и изградњом нових тротоара Градска општина Обреновац покреће свеобухватну акцију реконструкције постојећих и изградње нових тротоара широм Обреновца.

Председник Скупштине Градске општине Обреновац Мирко Вранешевић је казао да ће радови почети за две недеље.

– Општина је дала задатак Јавном предузећу за изградњу да испројектује и обележи све тачке које је неопходно реконструисати и две недеље нас објективно деле од почетка радова на комплетној санацији тротоара и свих пешачких стаза у централном делу Обреновца. Очекујемо да ћемо до краја јуна имати реконструисане све тротоаре – објаснио је Вранешевић и најавио да ће у оквиру ове акције бити изграђен асфалтни тротоар од Црне тачке до насеља Музичка колонија, као и да ће бити реконструисани и тротоари у Немањиној улици као и код Храма у Белом Пољу. У оквиру друге фазе, на потезу од Црне тачке дуж Шабачког пута, на најугроженијим деловима, биће изграђени тротоари и у Уровцима, Ратарима и Скели, додао је Вранешевић.

Директор Јавног предузећа за изградњу Обреновца, Милан Марошанин је потврдио да је, уз изградњу саобраћајнице у Белопољској улици, планирано и да се, у дужини од 168 метара, ради комплетна санација постојећег тротоара.

Председник Градске општине Обреновац, Мирослав Чучковић је обилазећи критичне тачке и оштећења на тротоарима, и сам био сведок пада једне жене испред ватрогасног дома.

– Управо смо били сведоци једне немиле сцене која се понавља широм Обреновца зато је и важно да се ова врста активности уради на начин како грађани желе. Недопустиво је да људи у колицима или са бебама не могу да користе тротоаре. Очекујемо од инспекције да се свако градилиште контролише, и да се након завршетка радова сваки тротоар врати у првобитно стање, и са збијеношћу и са квалитетом чак и са бојама у којима су биле, јер ми смо то као град скупо платили и није у реду да се та ствар не испрати. Милионе динара ћемо уложити почетком следеће недеље у комплетну санацију градских улица, и зато ће од сада контрола бити појачана – истакао је Чучковић.