Поводом девет година постојања дечијег шаховског клуба “Хозе Раул Капабланка”, данас је у Соколском дому одржан меморијални турнир “Драган Тришић “. Дечији шаховски клуб “Хозе Раул Капабланка” основан је 21. маја 2009. године, а основао га је Драган Тришић једна од легенди обреновачког шаха. Данас овај клуб окупља младу талентовану децу која освајају бројне медаље на државним такмичењима.

Tурнир је посетио амбасадор Републике Кубе у Србији који је истакао задовољство што клуб има велики број младих талената.

-Када имате младе и успешне људе који се интересују за шах то је велика победа вашег клуба и града. Одушевљен сам што и овако велику манифестацију посвећујете Капабланци, он је био наш највећи велемајстор. Верујем да ћете сви у будућности постати велемајстори – казао је Густаво Триста Дел Тодо.

Младе талентоване шахисте и у будућим успесима подржаваће Градска општина Обреновац.

– Скоро већ деценију овај турнир се организује у све већем броју. Важан је и за нас пошто у што већем броју, на свим шаховским турнирима у земљи и иностранству, на победничка постоља пењу се деца из Обреновца. То је заједнички успех свих нас. Шах обезбеђује здраво детињство, здрав разум, добре успешне ђаке и студенте, добре докторе и професоре. То је нешто што ће подићи квалитет живота у Обреновцу и напредак нашег града. Посвећено радимо и на очувању нашег пријатељства са Републиком Кубом. Ми јесмо једна од 170 општина у Србији, али смо снажно и дубоко везани и традиционално амбасадори долазе на наш турнир. Јако је важно чувати сећања на господина Тришића и драго ми је што после његовог изненадног одласка клуб наставља да живи – нагласио је Мирослав Чучковић, председник Градске општине Обреновац.

Минутом ћутања пре почетка турнира одата је пошта жртвама које су настрадале у тешкој авионској несрећи на Куби.