Више од две стотине Обреновчана је и ове године, у организацији Градске општине Обреновац, посетило Међународни сајам пољопривреде у Новом Саду. Заменик председника Градске општине Обреновац Миодраг Митровић је, приликом обиласка највеће манифестације тог типа у југоисточној Европи, изјавио да је данашња посета само један од програма које општина спроводи за пољопривреду.

– С обзиром да на територији општине Обреновац постоји највише малих газдинстава, наша преокупација је помоћ баш њима. Трудимо се да им помогнемо јер већ дуго деценија траје напуштање села и старење сеоских домаћинстава. Што више млади људи буду заинтересовани за пољопривреду, то ће и нама као друштву бити боље. Сигурно ће квалитету помоћи за пољопривреду допринети и чињеница да је и један од чланова Већа општине Обреновац сада запослен у министарству пољопривреде. Конкретан пример за то је и да је министар лично био у посети нашем удружењу лешникара и онда их је позвао да дају предлог које субвенције суштински могу да им помогну – казао је Миторвић и најавио да ће група обреновачких пољопривредника у јуну бесплатно отпутовати на међународни сајам пољопривреде у Минску.

Међу излагачима, нашао се и одгајивач коња из Обреновца, Вукашин Ракић, који на сајму учествује већ четврти пут. Ракић је изложио две кобиле, изузетног педигреа и казао да су кобиле врло атрактивне посетиоцима, јер сви желе да их помазе. Похвалио је организацију сајма, и истакао да је из године у годину све боља.

Члан Већа Градске општине Обреновац Александар Богићевић истакао је да су данас, поред заинтересованих пољопривредника, сајам посетили и ученици и наставници Пољопривредно хемијске школе из Обреновца.