У спортској хали ЈП СКЦ, а у организацији општине Обреновац и предшколске установе ”Перка Вићентијевић, почеле су  Дечје олимпијске игре. Првог дана програма одржан је дефиле учесника као и учешће малишана у спортским играма и плесу. 

Деца из пет вртића такмиче се у штафетним играма, а циљ акције је да се обнове праве дечје игре, води здрав начин живота, развија спортски дух, бори против отуђења, подстиче дружење и правилан психофизички развој децe.

У току наредна три дана више од 450 малишана учествоваће на манифестацији која се организује традиоционално у Обреновцу.

Директор предшколске установе ”Перка Вићентијевић” Милош Десанчић свечано је отворио манифестацију и том приликом поздравио госте и пожелео пуно успеха малишанима на такмичењу.

Члан Већа Градске општине Обреновац Милош Станковић подсетио је да је ово петнаести пут како се организује манифестација ,,Дечје олимпијске игре”. Он је додао да ће се традиција организовања оваквих игара наставити и у наредном периоду пошто овакав вид игре и рекреације развија спортски дух свих малишана.

Такмичење ,,Дечје олимпијске игре” спада под манифестације од значаја за Градску општину Обреновац.