Данас су ученици Основне школе ”Дражевац” одржали приредбу поводом Дана те школе. Прослави је, поред ученика, родитеља, наставника и особља школе, присуствовао и председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић.

Чучковић је, обраћајући се присутнима, честитао значајан јубилеј ученицима и запосленима у дражевачкој школи. Ђацима је пожелео да се лепо проведу на предстојећем распусту као и да им књижице буду пуне петица.

– Образовни систем из године у годину дижемо на виши ниво – казао је Чучковић истичући уређење и ограђивање дворишта матичне школе, као и изградњу новог објекта истуреног одељења у Пољанама. Он је подсетио и да су истурена одељења у Конатицама и Баљевцу у претходном периоду прикључена на градски водовод и напоменуо да се општинско руководство са једнаком пажњом бави свим школама по месним заједницама.

– У Пољанама је изграђена нова школа за коју је речено да треба да буде угашена јер нема довољно ђака, а за школу у Великом Пољу је речено да не треба да има централно грејање јер има само шест ученика. Наше највеће грешке би биле да смо тада издвојена одељења гасили, насупрот томе за нас су издвојена одељења и сваки ђак појединачно важни. Свако дете треба да има прилику да се докаже и ја сам сигуран да ћете наставити да нижете успехе на такмичењима – казао је Чучковић и додао да ће, већ седму годину заредом, малишани из Дражевца ићи на бесплатно летовање, овог пута њих шесдесет и троје ће ићи на Рудник.

Слободанка Смиљковић директорка Основне школе ”Дражевац” је рекла да је школа основана 1957. године спајањем постојећих школа у Дражевцу и школа у Баљевцу и Конатицама. Касније су ОШ ”Дражевац” припојене и школе у Пољанама и Јасенку.

– Школу похађа преко 250 ученика, распоређених у 19 одељењa, а о њима бринe 47 запослених радника – рекла је Слободанка Смиљковић.