Ремонтна сезона у Јавно комуналном предузећу Топловод је почела са даном престанка грејне сезоне. Од тада су радници на топловодној мрежи имали укупно 20 интервенција, а председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић је данас обишао радове који се изводе у Четвртој улици.

Чучковић је похвалио одговорност и посвећеност директора и запослених у комуналном систему Обреновца.

– Чим је завршена грејна сезона, они су на терену и санирају све оно где је примећено да је мрежа ослабљена. Све ово што радимо сада, као и капитални ремонт који ће бити извршен током лета, ће дати мирну и спокојну зиму за све Обреновчане. Мислим да је јако важно да комплетан комунални систем буде награђен, и ми ћемо подржати предлог Владе Републике Србије да се сви радници комуналних система награде са четрдесет и једном хиљадом динара. То је важно и за њихову стимулацију, а ми ћемо вишак средстава који је резулатат свеобухватног напретка Обреновца, који се огледа кроз порез на зараде који добијамо од нових фабрика и нових радних места, пребацити на њихове рачуне – најавио је Чучковић.

Директор ЈКП Топловод Борис Ивковић је истакао да од оваквих интервенција зависи грејање целог града.

– Радове обављају наши запослени у режији Топловода. Вредност радова је између 20 и 30 милиона динара, а сами тендери, у вредности од милион евра су у току су и радови крећу 1. јуна. Уверавамо грађане да ћемо сваке године мрежу и цеви оставити у бољем стању са што мање прекида у испоруци са хаваријама које ће бити отклањане у року од неколико сати, са крајњим циљем да ово буде најмлађи систем и најпоузданији систем у Србији. После ових радова селимо се у Ројковац, радиће се огранак ка вртићу Невена, и мењамо вентиле огромног пречника. Ти вентили коштају и до милион динара, а кад год је могуће и уколико је то технолошки оправдано, ми те вентиле ремонтујемо – објаснио је Ивковић.