Изградња моста преко Саве, који ће спојити друмски саобраћај општина Обреновац и Сурчин, биће настављена сутра, после више од десет година. Возачи ће од Обреновца, преко моста на Сави и територије општине Сурчин за мање од пола сата моћи да стигну до аутопута Београд-Загреб, а даље се отварају могућности путовања обилазницом око Београда.  Мост на Сави требало би да омогући бољу саобраћајну повезаност становницима Обреновца и Сурчина којима је потребно око један сат да пређу с једне обале на другу.

Осим моста преко Саве изградиће се и приступни пут на територији општине Обреновац, од ваљевског пута до Саве, а на територији општине Сурчин биће изграђен прикључни крак са моста на регионални пут у Бољевцима, којим се остварује веза са Сурчином.

Конструкција моста са топловодом остала је недовршена, део коловозне плоче и недовршен је приступни пут са сурчинске стране, док са обреновачке стране приступи мосту нису ни започети. Мост преко Саве у Обреновцу је део једног дужег путног правца, Сремске газеле, који ће од моста водити до петље Добановци на аутопуту, која је дугачка око 20 километара и подељена на три деонице. У току су радови на другој деоници дужине седам километара.

Наставку радова на изграњи моста преко Саве у Обреновцу присуствоваће председник Градске општине Обреновац Жељко Јоветић, градоначелник Београда Драган Ђилас, министар животне средине и просторног планирања Оливер Дулић и градски менаџер Александар Бијелић.

Радове на мосту финансирају Град Београд и Министарство животне средине и просторног планирања, а изводиће их предузеће Мостоградња.