Данас је поводом обележавања сеоске славе Марковдан одржана литија у Баричу. Литију су предводили чланови Културно уметничког друштва ”Прва Искра Барич”, а колона са житељима Барича је ишла улицама овог села.

Литији и сечењу славског колача присуствовали су и представници Градске општине Обреновац. 

Председник Скупштине Градске општине Обреновац, Мирко Вранешевић је изразио задовољство што се Марковдан у Баричу обележава на величанствен начин.

– И ове, као и претходних година, Марковдан нам добро дође да видимо шта смо све као локална самоуправа урадили у претходној години. Урадили смо доста тога, а најзначајније су две нове линије јавног превоза, једна која иде до амбуланте друга до фабрике компаније ”Меи Та” – казао је Вранешевић и напоменуо да се тренутно на територији Барича реализују највећи пројекти, од којих је издвојио два, а то су друга фаза изградње фабрике ”Меи Та”, која ће запослити укупно две и по хиљаде Обреновчана, и изградњу аутопута и петље. Вранешевић је објаснио да ће се петља будућег аутопута налазити управо у Баричу и закључио да она представља добру везу за долажење још инвеститора у Обреновац, а самим тим биће и више радних места.

Председник Савета месне заједнице Барич Бранко Мрђа рекао је да је овај дан значајан за Барич и захвалио се свима који су присуствовали и увеличали прославу.