Као и претходних година, Градска општина Обреновац је и овај пут издвојила средства на име покрића трошкова превоза чланова драмске трупе ”Круг 6” који ће у периоду од 14. до 21. маја бити гости Гимназије ”Габријел Тушар” у Ле Ману у Француској. Трупу чине ученици Гимназије у Обреновцу који су са Гимназијом у Ле Ману успоставили званичну међународну сарадњу 2011. године која се одвија кроз међусобну размену ученика и професора, углавном једанпут годишње, а у оквиру педагошко-просветне сарадње, позоришне уметности и културе.

Помоћник председника Градске општине Обреновац Драган Блажић је рекао да је задовољство подржати овакве активности.

– Ово је одлична прилика за ученике и ми је радо подржавамо новчано и на сваки други начин. За децу је ово непроцењиво искуство, лепо је стицати нова пријатељства и видети једну од најразвијенијих земља Европе, а и одлична је прилика да провере знање француског језика.У истој мери у којој улажемо у изградњу нових фискултурних сала, као што се тренутно гради нова сала у Скели, као што је завршена сала у Првој обреновачкој школи, као што ће врло брзо почети и доградња школе у Звечкој и изградња нове сале, битне су нам и ове ваннаставне активности које показују иницијативу и саме школе и ученика и показују да ми у овом граду имамо младост на коју можемо да рачунамо – казао је Блажић.

Професорка француског језика Љиљана Остојић Зечевић је објаснила да драмска трупа постоји већ 18 година, а ове године ће обележити 10 година сарадње са Гимназијом ”Габријел Тушар” из Ле Мана у Француској.

– Ове године је заначајан јубилеј пријатељства између наше и гимназије из Ле Мана. У суботу путујемо у Француску, а наши пријатељи ће нам узвратити посету на јесен – казала је Љиљана Остојић Зечевић.

Данас је у Спортско културном центру ”Обреновац” драмска трупа одиграла за ученике Гимназије представу ”Хибернатус”. Представа се изводи на француском језику, а сутра ће од 19.00 часова бесплатно моћи да је погледају сви заинтересовани грађани.