Данас се у спортској хали СКЦ ”Обреновац” одржава манифестација ”Мала школска олимпијада”. Ученици прва три разреда из свих основних школа са територије општине Обреновац такмиче се на полигонима, где се оцењују брзина и спретност.

Манифестацију је отворио председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић који је истакао да је циљ општине правилан развој деце и промовисање здравог живота.

– Тужно је што школе из Звечке и Скеле још увек немају фискултурну салу и немају место  где би своју децу спремили за ову олимпијаду, али им обећавам да ћемо обе сале завршити, до краја ове школске године ће бити готова сала у Скели, а до краја следеће у Звечкој – најавио је Чучковић.

Члан Већа Милош Станковић је рекао да се данас такмичи око 400 ученика нижих разреда основних школа.

– Заокружили смо цео циклус, од најранијег детињства, то јест, од треће до седме године деца имају могућност да се у овој хали бесплатно укључе у школицу спорта. Од седме до десете године сва деца бесплатно бораве на планинама, а кроз програм ”Еко динар” сва деца до 18. године бесплатно се могу бавити спортом којим желе. Кроз општински буџет је подржано и финансирање спорта како би сениорске екипе могле да функционишу и тиме смо направили услове да обреновачки спорт иде напред – казао је Станковић и изразио задовољство чињеницом да се у Обреновцу велики број деце се бави спортом.

Организатори су Комисија за спорт Градске општине Обреновац и Спортски Савез Обреновац, а победници ће ићи на градско такмичење.