Од почетка године широм Обреновца је асфалтирано преко 100 улица по свим месним заједницама. Радови ће се обављати и током пролећа, а данас су асфалтирана два пута у Дражевцу.

Помоћник председника Градске општине Обреновац Радован Манојловић је истакао да је општинска управа решена да не прекида са радовима док асфалт не стигне до сваке куће.

– Кренули смо пролећни план од нових 100 улица. Јуче смо радили пут у Дишића крају у Конатицама, данас радимо два пута у Дражевцу, сутра машине селимо у Барич, где ће се радити две улице, одатле идемо у Бровић – казао је Манојловић и објаснио да су данашњи радови битни јер се спајају две месне заједнице чиме се мештанима олакшава приступ аутобуском стајалишту.

Према плану и програму рада Савета месне заједнице Дражевац, који је прослеђен Јавном предузећу за изградњу Обреновца, данас се обављају радови на асфалтирању два путна правца, објаснио је председник Савета Саша Вићентијевић.

– Преподне је урађен пут у Улици Криве баре у Дражевачком лугу, а сада се ради пут у Швабића крају ка реци. Напомињем да смо прошле године почели да радимо једну деоницу овог пута од 290 метара али су због нерешених имовинско правних односа и заузећа путног појаса, радови заустављени. Чим инспекцијске службе ураде свој део посла, наставићемо са радовима. Пут је био у катастрофалном стању, аутомобилом је било немогуће проћи, није било канала, а с обзиром да је велика низбрдица, вода је односила камен – казао је Вићентијевић и додао да је пут значајан и за мештане Дражевца и Јасенка.