Градска општине Обреновац и ове године покреће Програм мера подршке за спровођење пољопривредне политике и политике руралног развоја који се односи на додељивање подстицајних средстава пољопривредницима за копање бунара до 25m, пречника 120-200mm. Данас је тим поводом председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић са својим сарадницима посетио домаћинство Слободана Манића из Пољана.

Домаћинство Манића је једно од преко 50 које је прошле године искористило ову субвенцију, а Слободан Манић каже да, с обзиром на временске прилике, 70 ари луцерке, без те помоћи не би могло да опстане.

– Креирање нашег буџета за пољопривреду се прилагођава и климатским променама које су наступиле. С обзиром да је за ову сезону прогнозирано доста тропских дана, ископи бунара, као мера, би утицали на повећање производног потенцијала. Зато апелујем на пољопривреднике да искористе ову прилику за постављање и инсталирање система који видимо овде. У преко 50 домаћинстава имамо инсталиране ове системе, а трудићемо се да, ове године, покријемо свих 30 месних заједница – најавио је Чучковић.

Члан Већа Градске општине Обреновац Александар Богићевић је објаснио да ће конкурс трајати од 4. до 25. маја.

– Сви заинтересовани ће моћи да се пријаве у згради општине у канцеларији број 21 или у згради ”Посавине” у Канцеларији за пољопривреди – казао је Богићевић и искористио прилику да позове све заинтересоване пољопривреднике да се пријаве за одлазак на Сајам пољопривреде у Новом Саду.

Градска општина Обреновац сваке године организује бесплатан одлазак свих заинтересованих пољопривредника на 85. Међународни сајам пољопривреде у Новом Саду, а полазак је планиран за 17. мај.