Током претходне године извршена је санација равних кровова стамбених зграда у градским насељима о трошку општине Обреновац. Како је већ било најављивано, по узору на ту акцију, данас званично почињу радови на санацији косих кровова. Радове у згради број 101в у насељу Старо игралиште у Улици Вука Караџића је обишао члан Већа, Милош Станковић.

– Претходне две године су протекле у јеку помоћи општине кроз програм санације равних кровова у насељима Старо игралиште и Сунце. Паралелено са тим радовима, детектовали смо и остале проблеме станара стамбених зграда. Закључили смо да је проблем са прокишњавањем најизраженији у згради 101в и згради 99, тако да сада приступамо радовима – казао је Станковић и додао да се нада да ће стање по стамбеним зградама бити унапређено са оснивањем новог јавног пословно стамбеног предузећа.

Станар и заменик управника зграде, Славенко Бијелић је изразио захвалност општини и председнику општине због обезбеђивања средстава за решавање овог горућег проблема.

– Када смо јутрос видели возило, лакнуло нам је што ће напокон почети радови. Људи у поткровљу су до сада имали пуно проблема, а недовољно сопствених средстава, јер је ово зграда бивших радника и пензионера ”Посавине” и ”Драгана Марковића” који имају мала примања. Овде управник не тражи надокнаду за свој рад, тако да смо тај новац усмерили за адаптацију ходника, подрума и следи нам једно комплетно сређивање – закључио је Бијелић.

Милош Станковић је искористио прилику и најавио још радова на уређењу града од којих је истакао уређење игралишта преко пута вртића ”Цицибан”, замену дрвне грађе на тргу на бетонским платформама и реконструкцију пешачких стаза.