Данас се у Обреновцу званично завршава грејња сезона. Директор ЈКП ,,Топловод”, Борис Ивковић је рекао да иако престаје испорука топлотне енергије са извора на ТЕНТ-у, и даље се наставља циркулација хладне воде.

– Интензивно трагамо за лошим местима на мрежи, испитујемо где су губици и одмах идемо у санације. Сезона иза нас је била веома успешна и по броју рекламација и по броју оправданих рекламација. Иначе, сезона је била веома топла, а највеће хаварије су се дешавале у периоду са најнижим спољним температурама. Било је преко 1200 рекламација грађана, од тога дошло је до 500 интервенција са ископима, а све је врло брзо решавано захваљујући великом раду запослених – казао је Ивковић.

Ивковић је истакао да је у том предузећу први дан престанка сезоне уједно и први дан почетка санације. Он је додао да је једини начин очувања система, одговорно понашање према подземној инфраструктури.

– Прошле године смо имали обимне и свеобухватне радове на реконструкцији мреже који су ове сезоне одговорили у смањеним губицима и поузданијој испоруци топлотне енергије. Тако смо доказали да је једини и прави пут извођење обимних и опсежних реконструкција – напоменуо је Ивковић и додао да ће по спроведеној јавној набавци, у року од 20 дана бити отворено седам градилишта.

– Од тих седам великих градилишта, биће и нових конзума, то јест радиће се наставак топлификације Белог Поља и Забрежја. Радићемо санације у делу насеља Коцка, Рвати, Шабачки пут као и код вртића ”Невена”. Обавештаваћемо грађане о тачним трасама где ће се радови изводити – казао је Ивковић и закључио да је Обреновац опште познат по поузданом, најтоплијем и најјефтинијем грејању у Србији, а тај систем се одржава због одговорног понашања и управљања.