У среду су започети радови на реконструкцији деонице од кружног тока у Обреновцу до улице Милоша Обреновића, у Белопољској улици, на делу од улице Саве Ковачевића до улице Милоша Обреновића. Радовe изводи Јавно комунално предузеће ,,Београд пут” сваког дана у периоду од  08.00 до 20.00 часова, завршетак радова очекује се у петак, док се у току извођења радова саобраћај преусмерава на улицу Милоша Обреновића.

Председник Скупштине Градске општине Обреновац Мирко Вранешевић казао је да се ради веома важна саобраћајница у Обреновцу, која је била у јако лошем стању.
– Радимо од семафора код ,,НИС-ове” пумпе до раскрснице са Тамнваском улицом код нове цркве у Белом Пољу. Овај пут када је направљен није био предвиђен да по њему иду тешки камиони, а данас је то свакодневница. У време када је требало да се уради четврта фаза у Тамнавској улици, није нажалост завршена и сав теретни саобраћај пролази овуда. Овуда се такође крећу камиони који раде на изградњи новог аутопута од Обреновца ка Убу. Скинули смо озбиљан слој асфалта и урадићемо два нова, један носећи и други хабајући. Надамо се да ће ово бити довољно да реши проблем до завршетка радова на аутопуту, у наредних годину дана, након чега је извођач у обавези да ову деоницу врати у првобитно стање. У том року очекујемо и завршетак радова на четвртој фази обилазнице око Обреновца, тачније Тамнваске улице. Саобраћај ће бити преусмерен иза пијаце где је предвиђено укључење у обилазницу. Цела нова обилазница биће од моста на Електрани, преко Уроваца, Звечке, Белог Поља до кружног тока пре Колубарског моста – истакао је Вранешевић.

Радови су обезбеђени адекватном саобраћајном опремом и сигнализацијом.
Овом приликом најављена је и потпуна реконструкција тротоара широм општине Обреновац. Укупно 5000м2 тротоара биће урађено од првог јуна.