Градски менаџер Горан Весић обишао је дaнaс рaдoвe нa aсфaлтирaњу путa Пoсaвски пaртизaни у нaсeљу Врaнић кojи пoвeзуje oпштинe Бaрajeвo и Обрeнoвaц, a пoсредно и Чукaрицу. У питaњу je дeoницa дужинe 5,5 километара.
Весић је овом приликом истакао да је град Београд, радећи путеве на својој територији, ушао у нову фазу, а то је да се осим реконструкције постојећих, граде потпуно нови путеви.

– Овај пут на коме се сада налазимо никада није био асфалтиран, нити је био погодан за коришћење грађанима онако како ће бити сада. Ова саобраћајница је посебно важна јер повезује три општине и на тај начин ће олакшати људима да излазе на магистралу и њихов квалитет живота ће бити бољи. Ово није једини такав пут који радимо, недавно смо имали повезивање Обреновца и Чукарице од Руцке до Мале Моштанице где смо такође урадили потпуно нову улицу. Сада „Путеви Србије” раде повезивање Сопота преко Вождовца и Барајева са магистралом. На тај начин показујемо да радимо и нове саобраћајнице и да није довољно да само реконструишемо постојеће – рекао је Весић.

Он је истакао да ће Град Београд у наредном периоду одвајати много више средстава за реконструисање путева и улица јер је путна мрежа у веома лошем стању пошто се деценијама у њу није улагало.

– Ми смо већ ове године направили велики искорак, „Путеви Србије”, са којима Град Bеоград одлично сарађује,  на територији Барајева тренутно раде скоро 17 километара путева, а на територији Обреновца око десетак. Не запостављамо ни велике градске саобраћајнице, у овом тренутку радимо Булевар кнеза Александра Карађорђевића, радићемо Булевар ослобођења, следеће године Улицу кнеза Милоша – рекао је Весић додајући да се ради и пре и после избора и да ће се тако наставити и у наредном периоду јер сви грађани Београда морају да имају подједнаке услове за живот.

Председник општине Барајево Слободан Адамовић  је истакао да се добром општинском сарадњом може брже и лакше доћи до остварења циљева и побољшања услова живота суграђана, а како је рекао,  добар пример за то је и изградња ове саобраћајнице.

Председник општине Обреновац Мирослав Чучковић је рекао да је изградња оваквих саобраћајница које спајају општине основа за бољу будућност младих који живе у овом делу Београда зато што неће више морати да пешаче и газе блато и да ће ових пет километара подићи ниво квалитета живота грађана и то је заједничка победа свих нас.

Председник Савета месне заједнице Мала Моштаница је рекао да је данашњи дан историјски за то село.

– Протеклих 40 година нико није обраћао пажњу на ову деоницу. Пре само шест година Мала Моштаница је имала само један улаз то јест излаз из места. Данас је ово седми алтернативни правац који доказује колико је Мала Моштаница битна на мапи Обреновца и Београда – казао је Лазаревић и подсетио да је пре пар месеци отворен и пут који спаја Малу Моштаницу и Руцку.

Догађају је присуствовао и градски секретар за саобраћај Душан Рафаиловић.