Као што је познато, почетком 2011. године започело је издавање нових саобраћајних таблица за моторна возила. Како нове таблице садрже и „специјалне карактере“, а то су слова „Ч“, „Ћ“, „Ж“, „Ш“ и „Ђ“, поставило се питање на који начин ће корисници паркинг простора у Србији, па тиме и у Обреновцу, вршити плаћање услуге паркирања путем смс-а уколико њихова регистарска таблица садржи неко од ових слова. 

 
Са тим у вези, обавештавамо кориснике паркинг простора у Обреновцу о следећем:
 
• Плаћање услуге паркирања путем смс-а врши се на исти начин као и до сада, тј. уписивањем целог регистарског броја (словних и бројчаних ознака) без цртица и размака у поље за писање поруке и њиховим слањем на одговарајући кратки број (9870, 9871 или 98
 
• Већина мобилних телефона већ има могућност исписивања специјалних карактера. Тако,
 слова „Ч“ и „Ћ“ се налазе на тастеру бр. 2, након слова „Ц“;
 слово „Ђ“ се налази на тастеру бр. 3, након слова „Ф“;
 слово „Ш“ се налази на тастеру бр. 7, након слова „С“;
 слово „Ж“ се налази на тастеру бр. 9, након слова „З“
 
• Уколико телефонски апарат нема могућност исписивања специјалних карактера, плаћање је могуће извршити и тако што ће уместо њих бити исписана слова-замене и то:
  уместо слова „Ч“ и „Ћ“, може се уписати слово „Ц“,
  уместо слова „Ђ“, може се уписати слово „Д“,
  уместо слова „Ш“, може се уписати слово „С“,
  уместо слова „Ж“, може се уписати слово „З“
 
• Када плате паркинг, корисници добијају повратну информацију о томе у виду смс-а. Ако повратна информација не садржи специјалне карактере иако их је корисник користио, проблем је у кодним странама мобилног оператера. У бази података „Паркинг сервиса“ плаћање је регистровано са специјалним карактерима.
 
• Сви наши корисници би требало да приликом плаћања паркирања користе специјалне карактере уколико имају могућност, јер приликом контроле наплате паркирања, контролори проверавају уплату са специјалним карактерима. Није немогуће да се догоди да не примете да је била и уплата без коришћења специјалних карактера, па према томе постоји опасност да се изда доплатна карта иако је паркирање регуларно плаћено.
 
• Уколико си ипак догоди да корисник добије доплатну карту иако је платио паркирање, може са издатом доплатном картом доћи у просторије ЈКП „Паркинг сервис“ Обреновац у времену од 06:00 до 20:00 часова сваког радног дана, односно од  06:00 до 14:00 часова суботом и извршити рекламацију доплатне карте. Ако се провером у бази нашег система покаже да је било извршено плаћање у периоду за који је доплатна карта издата, иста ће бити сторнирана и корисник неће бити у обавези да је плати.
Надамо се да смо овим објашњењем успели да отклонимо све недоумице које су се јавиле по питању нових таблица и плаћања паркирања путем смс порука.
У Обреновцу, 20.01.2011. године
ЈКП „Паркинг сервис“ Обреновац