Јавно предузеће за изградњу ,,Обреновац” започело је у понедељак радове на уређењу атарског пута у засеоку Нурч у месној заједници Уровци. Радове је обишао председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић који је том приликом истакао да су за општинску управу једнако важни атарски путеви и аутопут, и асфалтирање и пресвлачење путева.

Љубиша Стевановић члан Савета месне заједнице Уровци је рекао да је овај атарски пут важан с обзиром да је у насељеном месту, и да се очекује да ће и он некад бити асфалтиран, како би људи могли и ту да се насељавају.

– Пуно тога је урађено у последње две до три године, мало нам је остало неасфалтираних путева, тренутно радимо канализацију, надам се да ћемо имати и грејање. У плану је и уређење тротоара уз Шабачки пут и постављање аутобуског стајалишта. Све ће то позитивно утицати на опстанак народа у овом крају – закључио је Стевановић.

Горан Ћирић из Јавног предузећа за изградњу Обреновца је објаснио технологију извођења радова.

– Након поступка јавне набавке и одабира извођача радова, започели смо радове на уређењу атарских путева. Сама технологија радова је таква да увек испред механизације и пре почетка извођења излазе стручне службе јавног предузећа са геометрима да се обележи путни појас, јер смо сведоци да је у много случајева дошло до заузећа путног појаса атарског пута. Након тога иде сечење шибља и растиња, за мање подлоге насипање слојем туцаника и тамо где буде било услова, то јест, где је ширина путног појаса таква копаћемо путне канале. У претходном периоду су урађени атарски путеви на подручју месних заједница Кртинска и Ратари, а након ових радова селимо се у висински део Обреновца, Барич, Малу Моштаницу, Мислођин – најавио је Ћирић.

Чучковић је рекао и да се нада да ће данас или сутра бити завршена реконструкција раскрснице код цркве у Белом Пољу, с обзиром да је она у јако лошем стању због огромног броја камиона који пролазе кроз Обреновац.