Од почетка 2018. године ниједно дете са територије Градске општине Обреновац није повређено у саобраћају. Један од узрока смањења оваквих незгода је одржавање едукативне наставе у саобраћају  за основце. Све научено ученици из општине из осам основних школа показало је на општинском такмичењу под називом ”Шта знаш о саобраћају?”.

Бицикле и кациге подељени су најбоље пласиранима, док су сви учесници добили мајицу и качкет на поклон.
Осим на редовним часовима за предавања о саобраћају организују се и ванаставне активности. Циљ је да се кроз овакве акције безбедност у саобраћају подигне на виши ниво, нарoчито када су деца у питању.
– Данас са једне стране имамо финална такмичења ,,Шта знаш о саобраћају” док са друге стране реализију се активности које је Комисија за безбедност у саобраћају подржала ове године, а које се тичу едукације ђака првака о безбедном кретању. Нама су дечији животи најважнији и спасити један дечији живот је много важније од нечијих пет минута ужурбаности. Многи возачи су нервозни због великог броја лежећих полицијаца и успоривача саобраћаја, знакова и радар доплера. Ми смо све то инсталирали у зонама школа првнствено због безбедности свих малишана –  рекао је председник комисије за саобраћај Мирко Вранешевић и најавио да ће у наредном периоду бити настављена изградња бициклистичко пешачке стазе од ”Перила” ка Савској улици, док се цела стаза тренутно простире на дужини од 17,5 км.
Директорка ,,Прве Обреновачке” Основне школе,  Милена Ергарац подсетила је да је та школа већ неколико година уназад традицонално домаћин овог такмичења и рекла да су ове године покренути ликовни и литерарни конкурси на тему безбедности у саобраћају. Она је нагласила да су овакве активности веома значајне за све ученике основних школа, пошто они стичу нова знања и практична искуствa.
Прво пласирани и друго пласирани одлазе на градско такмичењу о саобраћају које се одржава у Београду почетком маја.

Категорија Б – Девојчице

Катарина Петровић ОШ “14. Октобар” Барич
Анђелина Мандић ОШ “14. Октобар” Барич

 

Категорија Б – Дечаци

Лука Денић Прва обреновачка основна школа
Михаило Денчев ОШ “Јефимија”

 

Категорија Ц – Девојчице

Сенка Шаламон ОШ “Јефимија”
Ана Љубовић ОШ “14. Октобар” Барич

 

Категорија Ц – Дечаци

Мирко Томовић ОШ “14. Октобар” Барич
Немања Томовић ОШ “14. Октобар” Барич