Данас је започета трећа фаза радова на уређењу бањског комплекса у оквиру које се гради приступна саобраћајница са тротоарима и паркингом за будући здравствени центар и популарну ”Цевку”. Како је већ најављено, простор иза Хотела ”Обреновац” ће у наредне две године изледати потпуно другачије.  

Директор Јавног предузећа за изградњу Обреновца Милан Марошанин је истакао да су одмах по склапању уговора са извођачима радова, и пријави градилишта, сви извођачи изашли на терен.

– Рок за завршетак радова је 2. јул ове године, а очекујемо да ће временске прилике дозволити комплетно извођење радова. На овом простору ће се налазити нових 148 метара пута, са обе стране пута ће се налазити тротоари као и кружни ток и паркинг простор са 32 места. Упоредо се са овим радовима, ради се и јавна расвета. Општина је обезбедила средства за ове радове и то 15.350.000 динара за путну инфраструктуру и 1.600.000 динара за јавну расвету – казао је Марошанин.

Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић је данас са својим сарадницима обишао почетак радова и том приликом подсетио да ће у СПА центру ускоро почети да ради најсавременија болница са дијагностичким центром у Београду. Он је истакао да је обавеза општине да се изведу ови радови и најавио скори почетак радова на изградњи тржног центра који ће се налазити на простору преко пута. Чучковић је изразио задовољство што напредују радови и на изградњи аква парка и рекао да се нада да ће општина, у сарадњи са Владом Републике Србије, успети да добије и инвеститора за Хотел ”Обреновац”.

– То би била круна уласка у наш град. У новом урбанистичком плану је дефинисан мост за излаз из Обреновца у продужетку Улице Краља Александра Првог, што значи да ћемо имати два излаза из Обреновца, стари и нови мост. Направићемо и макету на Тргу како би сви грађани могли да виде какве нас све инвестиције очекују – рекао је Чучковић и истакао да је поносан што се из недеље у недељу доказује да је Обреновац највеће градилиште у Србији.

Миодраг Митровић, заменик председника Градске општине Обреновац је истакао да ће се израдом приступних путева за здравствени центар обезбедити и нови квалитет за ”Цевку”. Он је најавио да ће ”Цевка” ускоро бити пуштена у рад, као и да ће њено коришћење, као и до сада, бити бесплатно.