Данас је председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић организовао пријем за Обреновчане који су учествовали на Првенству Србије у шаху. Првенство је одржано почетком априла у Новом Саду, а дечији шаховски клуб ”Хозе Раул Капабланка” се вратио у Обреновац са пет медаља.

Тренер клуба, Васа Блесић је објаснио да се такмичење одржало у три групе: убрзани, брзопотезни и редовни шах. На убрзаном и редовном шаху учесници се такмиче у категоријама до 8, 10, 12, 14, 16 и 18 година, док су на брзопотезном шаху категорије подељене до 10, 14 и 18 година.

Дино Мустебешић је освојио прво место у брзопотезном шаху у категорији до 18 година.

– Веровао сам да могу да победим, нисам одустао и чекао сам да противник погреши – рекао је Мустебешић.

Душан Кисић је на редовном шаху освојио треће место, а његов брат Јован Кисић је освојио прво место на редовном шаху, друго на убрзаном и треће на брзопотезном шаху.

Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић је у своје лично име и у име свих Обреновчана честитао победницима и носиоцима медаља и истакао да су они понос нашег града.

– Сви успешни спортисти су пример за сву осталу децу. Ми ћемо се трудити да помогнемо да се промовишу спорт и шах и да имамо већи број деце који ће се тиме бавити – казао је Чучковић и изразио захвалност руководству клуба које је, како каже, посвећено деци и које је успело да обезбеди за њих све што је потребно. Чучковић је подсетио да је у систему ”Еко динар” скоро 50 обреновачких спортских клубова.

–  Имамо 2500 деце који бесплатно тренирају спорт који желе и који су сваког месеца на теренима или за таблом склоњени од улице и имају срећно детињство. То је био главни мотив формирања овог програма, а данас имамо и доказ да су паре паметно уложене – закључио је Чучковић.

Члан Већа Градске општине Обреновац Милош Станковић је похвалио рад дечијег шаховског клуба ”Хозе Раул Капабланка” и рекао да је циљ да се кроз разне видове подршке, а првенствено кроз програм ”Еко динар” омасове све школе спорта.