Ове недеље су започети радови на стругању и асфалтирању оштећеног коловозног застора, на државном путу I Б реда број 26, Београд – Обреновац – Шабац, деоница Скела – Ушће. Радове је данас обишао Мирко Вранешевић, председник Скупштине Градске општине Обреновац који је том приликом истакао да је у питању деоница у дужини од четири и по километра.

– То је последња деоница пута између Обреновца и Шапца, која је преостала када је пре неколико година рађена комплетна реконструкција. Реконструкција се изводи у два слоја, скинута је подлога и раде се БНС и хабајући слој. Дакле, у питању је врло квалилетан пут, како је већ рађено у Грабовцу и Баљевцу – рекао је Вранешевић уз констатацију да се овог пролећа широм општине много ради и да је од почетка године већ урађено више од 100 путева.

– На нама је да сада предузмемо све да саобраћај буде безбедан. У току идуће године ћемо овде поставити радар доплер уређаје, а ове године ће бити постављени саобраћајни знаци и успоривачи саобраћаја – додао је Вранешевић и најавио реконструкцију свих ударних рупа по градским улицама.

Члан Савета месне заједнице Скела, Милан Стојић је изразио задовољство поводом извођења ових радова и подсетио да су у том месту урађени неки капитални радови од којих је истакао да је завршена реконструкција пута Грабовац – Скела, да су очишћени канали као и да је у току изградња фискултурне сале за Основу школу ”Никола Тесла”.

Уколико временски услови дозволе, планирано трајање радова је 30 дана. У току трајања радова саобраћај ће се одвијати наизменичним пропуштањем возила, а радови су обезбеђени адекватном саобраћајном опремом и сигнализацијом.