Градска општина Обреновац и припадници Сектора за ванредне ситуације свакодневно обилазе водотокове на територији Обреновца. Саветник председника Градске општине Обреновац Дејан Камбер је данас рекао да су сви водотокови који прилазе нашој општини у кориту.

– Ту пре свега мислим на Тамнаву, која је у процесу стагнације на Ћемановом мосту код Уба и узводно ка Коцељеви. Што се тиче Колубаре на свим мерним местима од Ваљева па до Обреновца је водостај у опадању. Река Сава је у опадању почевши од Сремске Митовице, Шапца, Бељина па и на простору наше општине. Што се тиче каналске мреже, тачније унутрашњих вода, сви канали су враћени на пројектовано стање и проточност воде је на задовољавајућем новоу – казао је Камбер.

Звездан Павловић, командир Ватрогасно спасилачке јединице Обреновац је истакао да се нивои река прате свакодневно и потврдио да тренутно нема никаквих опасности од изливања.

– У контакту смо и са колегама са Уба и из Лазаревца од којих добијамо информације о стању на рекама на њиховој територији на основу којих знамо шта можемо да очекујемо. Ситуација је уобичајена за ово доба године – закључио је Павловић.