инфо билтен | децембар II 2010.

Stig’o itison za malu salu – ponovo šljaka Cool club!

U subotu, 18. decembra, u obrenovačkom klubu Cool club( Dom kulture i sportova), uz podršku Kancelarije za mlade i Sportsko kulturnog centra Obrenovac, mladi obrenovačani organizuju svirku “LET PUNK ROCK!” kao najava otvaranja novog studija za muzičke probe.
Nastupaju obrenovački bendovi:
Angry Virgin
U Zmajevom Gnezdu
Posno Prase
Incomplete

Ulaz je besplatan, a svirka počinje u 22h.
 

POKLONI RADOST
Grupa studenata uz podršku  Kancelarije za mlade GO Obrenovac organizuje humanitarnu akciju pod sloganom – “POKLONI RADOST”.

“POKLONI RADOST” je humanitarna akcija prikupljanja novogodišnjih paketića za decu bez roditeljskog staranja sa teritorije opštine Obrenovac. Mladi okupljeni oko ove inicijative pozivaju građane Obrenovca da u skladu sa svojim mogućnostima doprinesu akciji prikupljanja slatkiša, igračaka, školskog pribora, novca…
Datumi :
16.12 – OŠ “Posavski partizani”, OŠ “Jefimija”
17.12.- OŠ “Posavski partizani”, OŠ “Jefimija”
21.12. – Gimnazija Obrenovac, “Poljoprivredno hemijska škola”, OŠ “Jovan Jovanović Zmaj”
22.12. – Gimnazija Obrenovac, “Poljoprivredno hemijska škola”, OŠ “Jovan Jovanović Zmaj”
23.12. – Tehnička škola, “Prva obrenovačka osnovna škola”
24.12. – Tehnička škola, “Prva obrenovačka osnovna škola”
18.12. i 25.12. – Gradski trg

Osoba za kontakt: Dragana Belanović, dragana.belanovic@gmail.com, 0638956794.

Fejsbuk stranu akcije možete pogledati ovde.
 

 


Medijska radionica za srednjoškolce i studente

U okviru PASKO projekta, od 14. do 18. decembra, obrenovački srednjoškolci i studenti mogu besplatno pohađati medijsku radionicu. Cilj radionice je da ohrabri mlade ljude da nauče više o osnovama produkcije, da razviju veštine korišćenja moderne tehnologije i da promoviše društveno odgovorne akcije.
Glavna tema radionice je kako napraviti amaterski angažovani film.

Prijave na pascoproject@gmail.com ili na 0648322502 do 13.12.2010. Prijava treba da sadrži sledeće podatke: ime i prezime, škola/godina (smena i ime razrednog), kontakt telefon, dosadašnje iskustvo u radu na sličnim temama, osnovno znanje engleskog jezika nije neophodno ali je poželjno.


Mladi Obrenovca u akciji “Vidi, pokreni i promeni”
Nakon jednomesečnog boravka u SAD u toku 2010. godine preko programa SYLP, obrenovački srednjoškolci su iskustva i stečena znanja oblikovali u konkretnu aktivnost u svojoj lokalnoj zajednici sa ciljem promocije društvenog aktivizma mladih.
Po povratku u Srbiju, učesnici programa su započeli akciju prikupljanja knjiga za decu iz beogradskih Svratišta, sa ciljem da skrenu pažnju društva na značaj obrazovanja dece iz Svratišta, od čije inkluzije u redovno školovanje zavisi njihov položaj u društvu. 

Dobitnici studentskih nagrada za 2010/2011
Veće gradske opštine Obrenovac je na sednici održanoj 09. decembra 2010. godine prihvatilo predlog Konačne rang liste studenata za dodelu studentskih nagrada najboljim studentima sa teritorije Gradske opštine Obrenovac u 2010/2011.  godini, koji je utvrdila Komisija za kulturu i obrazovanje po sprovedenom konkursu….

Besplatan trening iz Stres menadzmenta
NSHC vas poziva na besplatan trening iz Stres menadzmenta. Trening je namenjen mladima, od 15 do 30 godina starosti.
Trening ce se odrzati 11.12.2010. sa pocetkom od 10h, u prostorijama NSHC-a, ulica Arse Teodorovica 3, Novi Sad.

Poziv za učestvovanje na jednodnevnoj info radionici
Grupa “Hajde da …” i organizacija IPAK – Mladost gradi budućnost, pozivaju Vas na jednodnevnu radionicu u okviru projekta “Program prekogranične saradnje za demokratsko građanstvo mladih “

Škola za edukatore o HIV/sidi u Beogradu
Omladina JAZAS-a Beograd organizuje Školu za vršnjačke edukatore o HIV/AIDS-u od 14-18.12.2010. u prostorijama Crvenog krsta Palilula kod Pančevačkog mosta.

Program „Kadar da budem kadar“
POVEZIVANJE STUDENATA SA POSLOVNOM ZAJEDNICOM
Američka privredna komora u Srbiji (AmCham) i Centar za razvoj karijere i savetovanje studenta Univerziteta u Beogradu (CzRK) organizovaće od 16 – 20. decembra program obuke za mlade diplomce i studente pod nazivom “Kadar da budem kadar”.

”BIMUN 2011” – OBRAZOVANJE ZA SVET DIPLOMATIJE !
Udruženje za Ujedinjene nacije Srbije priprema osmu međunarodnu studentsku konferenciju “BEOGRADSKI MEĐUNARODNI MODEL UJEDINJENIH NACIJA – BIMUN 2011”, koja će se održati u Beogradu od 17. do 20. marta 2011. godine. Na skupu će učestvovati studenti društvenih nauka iz celog sveta.

Obuka za nadzor nad politikom bezbednosti na lokalnom i nacionalnom nivou
Beogradski centar za bezbednosnu politiku (BCBP, www.ccmr-bg.org) i Misija OEBS u Srbiji (www.osce.org/serbia) pozivaju organizacije civilnog drustva iz istocne i jugoistocne i centralne Srbije da se prijave za pohadjanje trodnevnih obuka za nadzor nad politikom bezbednosti na lokalnom i nacionalnom nivou.


Beogradski centar za bezbednosnu politiku (BCBP): Konkurs za prijem IX generacije stažista/kinja
Studentima/kinjama završnih godina studija, diplomcima i postdiplomcima sa fakulteta društvenih nauka, pruža se jedinstvena prilika da kroz aktivno uključenje u aktivnosti Centra:

Konkurs za mlade “Uključi se na put”
Nezavisna organizacija za razvoj i promociju Srbije, u okviru kampanje “Uključi se na put” projekta “On the road”, pokrenula je široku društvenu akciju objavom konkursa Grafičko rešenje, Piši, raspiši se, Nek se čuje muzika, Predstavi se, Postani gerilac. Na konkursima mogu učestvovati kreativni mladi ljudi, starosti od 15 do 35 godina koji vole izazove, dovoljno su hrabri da ih prihvate, imaju šta da pokažu i znaju kako da to učine.

Program za mlade lidere centralne Evrope – poziv za učenike/ce i pratitelje/ke
Program za mlade lidere centralne Evrope YLPCE 2011 poziv za učenike/ce i pratitelje/ke
Realizaciju programa finansira Biro za obrazovna i kulturna pitanja Vlade SAD

MLADI U POKRETU -poziv za podnošenje predloga akcija
ZI-man, Zaječarska inicijativa i Nacionalna zadužbina za demokratiju vas pozivaju da se prijavite na konkurs u okviru programa „Mladi u pokretu “.

JP EPS poziva studente da učestvuju u internet kvizu i osvoje putovanje u Minhen!
Ove godine obeležava se 140 godina od početka industrijalizacije Srbije. Tada je otvoren i prvi rudnik u Kostolcu. U cilju obeležavanja ovog jubileja, JP Elektroprivreda Srbije organizuje internet kviz znanja „140 godina industrijalizacije Srbije“. Kviz će trajati od 7. do 21. decembra 2010, rešavaće se online i biće dostupan na linku www.eps.rs/novosti.htm



Raspisan konkurs za studente za stručnu praksu van zemlje
Nacionalni komitet IAESTE Srbija raspisao je konkurs za slanje studenata tehničkih fakulteta kao i fakulteta prirodnih nauka na STRUČNU PRAKSU U INOSTRANSTVU tokom letnjih meseci 2011. godine, a u trajanju od najmanje šest (6) nedelja. Konkursom su obuhvaćeni studenti svih Univerziteta u Srbiji čije se školovanje finansira iz budžeta Republike Srbije


Bolje informisanje, veća šansa za stipendiju!
Neinformisanost i nezaposlenost najveće su prepreke mladimaiz Srbije u daljem usavršavanju. Razlog tome Ministarstvo omladine i sporta vidi u tome što domaći informacioni sistem nije krojen prema potrebama mladih.


 
 

Glas podrške za sugrađene. Samo treba da kliknete na “Hello” sokić pored imena pesme “Jedan osmeh tvoj” Ne zaboravite da podrškom savkom od naših ambicioznih drugara pomažemo sebi jer povećavamo šansu da se u našem gradu desi nešto lepo ..