инфо билтен | децембар I 2010.

 

Radionica „Šta smo naučili 1. decembra?“
Asocijacija Argo Vas poziva na radionicu „Prevencija HIV-a/AIDS-a – Šta smo naučili 1. decembra?“, koja će se održati 11.decembra 2010. godine sa početkom u 12 časova, u prostorijama Kancelarije za mlade GO Obrenovac. Radionica je namenjena mladima od 15 do 21 godina starosti.
Prijave poslati na e-mail adresu asocijacija.argo@gmail.com Ova adresa el.pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli u formi ime, prezime, godište i kontakt telefon.

Naučite kako da izradite Web prezentaciju !
Mala škola Web dizajna, korišćenje Joomla softvera.

Tokom decembra 2010. i januara 2011. godine u Kancelariji za mlade biće održana radionica Joomla!
Joomla je najpopularniji softver za izradu web prezentacija.
Detaljnije o Joomli možete naći na ovde.

Na konkretnim primerima polaznici će naučiti da instaliraju Joomlu,
naprave i izmene template(šablone), dodaju i ažuriraju sadržaj(tekst, slike, veze…), koristite plug-in-ove i druge Joomla ekstenzije.

Radiće se na primeru pravljenja web sajta neke humanitarne organizacije ili udruženja gradana, a na kraju radionice, KZM i polaznici radionice će pokloniti web sajt datoj organizaciji / udruženju.

Nakon završenog kursa polaznici će biti spremni za samostalno pravljenje i ažuriranje web sajtova putem Joomle !

Predavač Marko Kojić

Prijave do 10. decembra ( ime, prezime i kontakt telefon ) na kzm.obrenovac@yahoo.com, telefon 0118724025 ili lično u KZM.

Trening ” Kako koristiti tehnike mentorstva u radu sa mladima u lokalnoj sredini”
Na ovoj obuci, predstavnici lokalnих institucija, udruženja građana, neformalnih grupa i aktivni mladi iz Obrenovca naučiće više o koučingu, emocionalnoj inteligenciji, aktivnom slušanju, informalnom i neformalnom koučingu, što će im olakšati rad sa mladima i unaprediti njihove kompetence.
Proći ćemo kroz sledeće teme :     
* Definicije Coaching-a    
* Emocionalna inteligencija    
* Aktivno ( efektivno ) slušanje    
* Modeli Coaching-a    
* Informalni i neformalni Coaching

Datum: 10 – 12 decembra 2010
Organizator: Grupa Hajde da i KZM Obrenovac

Prijave/ime, prezime i kontakt telefon/ poslati na kzm.obrenovac@yahoo.com  ili na 0118724025. 

 

 

Prvi kurs eksperimentalne škole aktivizma!
Svi znamo da košarku, engleski ili karate moramo da vežbamo redovno da bismo bili dobri u njima. Međutim, kada želimo da organizujemo nekakvu akciju ili projekat, moramo da se snalazimo, jurimo različite seminare, tražimo savete od iskusnijih aktivista i generalno se dosta nerviramo.

Radionice za pripremu projekata
Tokom decembra 2010. i u januaru 2011. godine, Tempus kancelarija organizuje nekoliko radionica za pripremu
projekata u želji da pomogne onima koji planiraju da prijave projekte na predstojećem konkursu ili pak žele da
učestvuju u nekoj projektnoj prijavi a podjednako im je važno da se detaljnije upoznaju sa pravilima Programa.



Godišnji program razmene srednjoškolaca
Maštaš da provedeš školsku godinu u nekoj stranoj zemlji, živiš sa novom porodicom i učiš njihov jezik, učestvuješ u životu lokalne zajednice i otkriješ novu kulturu, da stekneš prijatelje širom sveta, budeš ambasador svoje zemlje, ali i da bolje upoznaš sebe i svoje mogućnosti?

Objavljen novembarski spisak dugoročnih projekata u SCI
Kao što si već mogao/la pročitati EVS i SCI LTV su jako slični programi. Međutim ima par razlika, koji se ogledaju pogotovo u načinu prijavljivanja. EVS je malo zahtevniji program, pa je i prijavljivanje malo komplikovanije, dok je prijavljivanje na SCI LTV nešto jednostavnije.

OOSMEH NA DAR- poziv na volontiranje
Prvi studentski humanitarni fond ’’Osmeh na dar’’ te poziva da se pridružiš petoj po redu humanitarnoj akciji prikupljanja novogodišnjih paketića za decu sa Kosova i Metohije kao i prikupljanju neophodne pomoći za najugroženije dečje institucije na teritoriji Beograda.

Millennium Youth Camp 2011
The target of the international Millennium Youth Camp (MY Camp) is to find young talents and help them start up a career in science and technology. MY Camp also aims to raise awareness of the educational and working opportunities available in Finland and promoting the Millennium Technology Prize, Finland’s tribute to developers of life-enhancing technological innovations, awarded by Technology Academy Finland.

20 novih stipendija za četvrtu generaciju Vip studenata
Konkurs za četvrtu generaciju stipendista kompanije Vip mobile u okviru projekta „Budi Vip student” otvoren je danas i trajaće do 31. decembra 2010. godine. Najboljih 20 akademaca i ove godine očekuju atraktivne nagrade: plaćena dvomesečna letnja praksa u Vipu, notebook računar HP Pro Book 4520 s, smart telefon HTC Wildfire sa 15.000 dinara kredita, tri edukativna soft-skills seminara u okviru Vip kluba, predavanje stručnjaka Telekom Austria Grupe u okviru TAG kluba, kao i mentorstvo menadžera Vipa tokom prakse i master studija.

Fond za mlade talente dodeljuje 323 stipendije studentima
Fond za mlade talente Srbije, kojim koordinira Ministarstvo omladine i sporta, ove godine će stipendirati 323 studenta na studijama na vodećim evropskim i svetskim univerzitetima. Fond je osnovan kako bi se stipendirali i nagrađivali najbolji i najuspešniji mladi ljudi, čime se promovišu one vrednosti koje se cene u svakom modernom, uređenom društvu.

Nove stipendije za Rome srednjoškolce
Od januara naredne godine 718 Roma učenika prvog i drugog razreda srednjih škola u Vojvodini dobijaće mesečne stipendije od po 48 evra i mentorsku podršku u školovanju,zahvaljujući nastavku projekta „Inkluzija romskih učenika u srednjim školama u AP Vojvodini“, rečeno je na jučerašnjoj konferenciji za novinare u Vladi Vojvodine.