инфо билтен | новембар II 2010.

Šta sve možeš u Obrenovcu kad si mlad

U toku oktobra meseca grupa mladih uz podršku Kancelarije za mlade radila je na izradi informativne brošure  „Šta sve možeš u Obrenovcu kad si mlad“. Ova brošura sadrži dosta korisnih informacije o programima, uslugama i prilikama za mlade iz Obrenovca.
Informišite se o radu  Savetovališta za mlade Doma zdravlja, programima koje nude biblioteka i SKC, o aktivnostima Nacionalne službe za zapošljavanje i Preduzetničkog centra, o programima i servisma Kancelarije za mlade, o udruženjima građana…kako provesti slobodno vreme, kako se informisati, gde volontirati, kako dobiti podršku i još mnogo toga.

Besplatan primerak možete pronaći u Kancelariji za mlade, srednjim školama, biblioteci, autobuskoj stanici Lasta , obrenovačkim kafićima ili ga preuzeti sa klikom na fotku ispod.

 

Trening ” Kako koristiti tehnike mentorstva u radu sa mladima u lokalnoj sredini”
Na ovoj obuci, predstavnici lokalnих institucija, udruženja građana, neformalnih grupa i aktivni mladi iz Obrenovca naučiće više o koučingu, emocionalnoj inteligenciji, aktivnom slušanju, informalnom i neformalnom koučingu, što će im olakšati rad sa mladima i unaprediti njihove kompetence.
Proći ćemo kroz sledeće teme :     
* Definicije Coaching-a    
* Emocionalna inteligencija    
* Aktivno ( efektivno ) slušanje    
* Modeli Coaching-a    
* Informalni i neformalni Coaching

Datum: 10 – 12 decembra 2010
Organizator: Grupa Hajde da i KZM Obrenovac

Prijave/ime, prezime i kontakt telefon/ poslati na kzm.obrenovac@yahoo.com  ili na 0118724025.

Za vreme zimskog raspusta radionica “Dizajn tekstila”

Sportsko-kulturni centar Obrenovac pod pokroviteljstvom Sekretarijata za sport i omladinu organizuje besplatnu radionicu pod nazivom “Dizajn tekstila”.
Ceo projekat je podržala i Gradska opština Obrenovac, a radionice će se održavati za vreme zimskog raspusta od 5. do 16. januara.
Prijemni ispiti za sve zainteresovane učenike biće organizovani 20., 21., 27. i 28. novembra od 14:00 do 16:00 časova, kao i 4. i 5. decembra u 17:00 časova u Sportsko-kulturnom centru Obrenovac.

 


“Velika avantura Viktora Savića” u biblioteci

U ponedeljak, 22. novembra, u 19:00 časova, u čitaonici Biblioteke “Vlada Aksentijević” Obrenovac biće predstavljena knjiga putopisa Viktora Lazića.
Beograđanin Viktor Lazić je za 421 dan obišao svet svojom “ladom nivom” i to je opisao u knjizi “Velika avantura”.


 

Konkurs za ucesce u programu evropske razmene NVO lidera
U okviru projekta «Kreiranje uspešnih mreža: osposobljavanje civilnog društva za finansijsku stabilnost kroz evropsku saradnju», Centar za razvoj neprofitnog sektora iz Beograda, Euklid Mreža iz Londona, Urban In iz Novog Pazara i Romski edukativni centar iz Subotice, organizuju program razmene NVO lidera/ki iz Srbije i Evropske Unije.



Program razmene mladih između regiona članica Skupštine evropskih regiona – Eurodisej
Otvoren je konkurs za program razmene mladih između regiona članica Skupštine evropskih regiona – Eurodisej.
Međuregionalni program koji mladima starosne dobi od 18 do 30 godina pruža mogućnost da steknu profesionalno iskustvo u trajanju od 3 do 7 meseci i tečno nauče strani jezik u jednom od 39 evropskih regiona.


Napišite priču i osvojite tablet PC Toshiba FOLIO 100!
Nakon sjajne promotivne akcije Toshibe na ovom blogu vezane za Toshibinu “Garanciju bez obzira na sve” gde na konkurs stiglo preko 20 priča a 4 autora nagrađeno vrednim nagrada, Toshiba opet povodom 25-godišnjice predstavljanja prvog laptopa za masovno tržište organizuje na ovom blogu promo-akciju sa vrednim nagrada.

Konkurs – Javno zastupanje u lokalnim zajednicama
Balkanski fond za lokalne inicijative (BCIF) otvara konkurs pod nazivom Javno zastupanje u lokalnim zajednicama. Na ovaj način BCIF u partnerstvu sa Institutom za održive zajednice (ISC), a uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID), želi da podstakne i podrži udruženja građana u Srbiji u razvijanju uspešnih modela javnog zastupanja u lokalnoj zajednici.

PREDUZMINEŠTO! Raspisan konkurs za mlade preduzetnike
Smart Kolektiv i Forum poslovnih lidera* pozivaju mlade preduzetnike i preduzetnice sa teritorije Srbije da se prijave za besplatnu podršku iskusnih menadžerabiznis mentora koji će im volonterski pomoći da razviju poslovanje i preduzetnički potencijal radeći sa njima tokom godinu dana, dva do četiri sata mesečno

B92 i SAE Belgrade konkurs – Design Your World
Zahvaljujući napretku digitalnih medija i prateće tehnologije, danas svako od nas može da bude kreativniji – filmovi se snimaju fotoaparatima, montira se na jednostavnim softverima, kompjuteri su sve manji, mobilni telefon fotografišu i snimanju.

TRAŽIMO PRAVNIKA-ISTRAŽIVAČA

Evo kako stoje stvari.

Ispred tebe je ceo pravni sistem Srbije. Iza tebe je nekoliko miliona gnevnih, frustriranih korisnika tog pravnog sistema, koji svaki dan razbijaju glavu pokušavajući da shvate o čemu se tu zapravo radi. Ukratko, tvoj zadatak je da svaki dan razbijaš glavu umesto njih. Stvar uopšte nije jednostavna. Ali je veoma uzbudljiva i zabavna. Takođe, posao je plaćen.


POZIV ZA UČEŠĆE U JAVNIM KONSULTACIJAMA O BUDUĆNOSTI PROGRAMA ZA MLADE EVROPSKE UNIJE
Preko 20 godina, Evropska unija podržava programe za mlade kako bi podstakla njihovu mobilnost, aktivno angažovanje i razvoj veština i kompetenci kroz različite aktivnosti u domenu neformalnog obrazovanja. Ove aktivnosti su do sada uključivale i uključuju omladinske razmene, međunarodno volontiranje, susrete između mladih ljudi i onih koji kreiraju politike i strategije, razmene prakse i iskustava između omladinskih organizacija itd.

„Početak tvoje karijere“ – Sajam praksi 2010
Sajam praksi, u organizaciji Kancelarije za mlade grada Beograda, pod sloganom Početak tvoje karijere ove godine održava se 25. i 26. novembra 2010. godine u hali 5 Beogradskog sajma. Sajam praksi koji se održava već drugi put okupiće preko 100 velikih preduzeća, druge privredne subjekte i organizacije spremne da mladim ljudima ponude priliku za profesionalnu praksu  i sticanje neophodnog iskustva pred početak radne karijere. Kako bi svi zainteresovani za sticanje stručne prakse došli do neophodnih informacija na sajtu www.kancelarijazamlade.rs od 8. novembra dostupne su i informacije o kompanijama koje na Sajmu učestvuju i prakse koje će biti ponuđene, a pokrenuta je mogućnost postavljanja pitanja u vezi sa Sajmom. Radno vreme Sajma praksi je od 10h do 17h , a ulaz je beplatan.