Данас су започети радови на уређењу саобраћајнице и постављању јавне расвете на простору поред цркве у Белом Пољу. Директор Јавног предузећа за изградњу ,,Обреновац” Милан Марошанин казао је да ова деоница представља наставак Белопољске улице и где ће бити урађен кружни ток поред црквене порте који се наставља поред Белопољске улице и излази на месту где се налази зграда Електродистрибуције.

-Данас почињемо изградњу 150 метара путне мреже и пут са двоструким тротоаром са леве и са десне стране. На крају саобраћајнице налазиће се зграда месне заједнице Бело Поље. Урадићемо паркинг простор са 11 нових места. Инвестиција је вредна 7 милиона динара. Паралелно са овим радовима започели смо постављање јавне расвете на овом простору. Данас смо такође ушли у процес санације тротоара и више од 40 локација биће завршено. Вредност ових радова је 15 милиона динара – најавио је Марошанин.
Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић истакао је да се настављају активности широм општине и подсетио да неће проћи ниједна недеља да се не започне неки велики пројекат.
– Посебно нам је важно уређење овог простора, како би добило потпуно нови и свечани изглед. Грађани Обреновца и Белог Поља заслужују да овај простор буде у знатно бољем стању. Уређењем саобраћајнице, изградњом паркинг места и постављањем јавне расвете поред храма, заједно са завршетком четврте фазе Тамнавске улице добићемо једно ново место где ће се у будућем периоду окупљати грађани Обреновца. Наредне недеље започињемо уређење простора око СПА центра где ћемо поставити нову јавну расвету и изградити саобраћајницу, то су за нас два јако важна пројекта – казао је Чучковић и подсетио на свечаност која ће ове године бити обележна 9. септембра, поводом 150 година постојања цркве у Обреновцу.
Старешина Цркве у Обреновцу, Дарко Јовановић казао је да се настављају радови на уређењу цркве у Белом Пољу и додао да ће изградња улице представљати круну свих радова на овом простору.
Члан Већа Градске општине Обреновац Александар Пантелић рекао је да су ови радови веома значајни пошто се ове године обележава 150 година постојања Обреновачке цркве као и да ће се церемонија одржати 9. септембра 2018. године.