У великој сали Спортско-културног центра ,,Обреновац” извршена је додела уговора пољопривредницима који су аплицирали на позив општине Обреновац, који је био отворен до другог априла. Реч је о бескаматним кредитима, тачније општина Обреновац плаћа камату на кредите у износу од 100 до 300 хиљада динара док пољопривредници враћају главницу. 

Члан Већа Градске општине Обреновац Александар Богићевић рекао је да овим активностима почиње реализација програма за 2018. годину. Богићевић је нагласио да су кредити на годину дана и да они могу да послуже пољопривредницима како би обновили механизацију или унапредили додатно производњу. Он је најавио да ће се и наредне године наставити овај вид помоћи као и да је укупно 249 лица укључено у програм у 2018. години.
Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић изразио је задовољство пошто су резултати пољопривредника на територији општине Обреновац изузетни у последње три године. Он је казао да је то заједнички успех Канцеларије за пољопривреду ГО Обреновац у сарадњи са месним заједницама и свим пољопривредницима. Чучковић је на крају подсетио да је приход од буџета знатно увећан због великог броја инвестиција у Обреновцу и нагласио да ће нови део средстава бити опредељен за унапређење производње и развој пољопривреде.
Канцеларија за пољопривреду Градске општине Обреновац поред подршке пољопривредницима у виду бескаматних кредита, редовно организује бесплатне едукативне радионице, посете светским сајмима пољопривреде и представља административну подршку у прикупљању документације за све субвенције на нивоу Републике Србије и Града Београда.