Градска општина Обреновац у сарадњи са компанијом “Меи Та” пружа заинтересованим суграђанима могућност да попуне електронску пријаву за посао у овој фабрици. У Канцеларији за младе у Дому културе, сваког радног дана од 11 до 15 часова, они који немају приступ интернету или не могу сами да попуне електронску пријаву, могу добити адекватну помоћ.

-Претходне недеље започета је изградња друге фабрике ,,Меи Та” у Баричу. То је нова прилика за све наше суграђане да дођу до посла. Инвестиција је вредна преко 90 милиона евра, нова фабрика ће се простирати на 50000 м2. На овај начин желимо да направимо спону између Градске општине Обреновац и компаније ,,Меи Та”, како би олакшали нашим сугђрађанима пут до посла и прилику да постану део великог и успешног тима. Радује нас поверење које инвеститор има у наше суграђане и сам податак да ће више од 200 матураната одмах по завршетку средње школе имати прилику да започне радни однос говори нам колико је компанија значајна за Обреновац. На овај начин стичу се услови да млади људи остају у Србији у Обреновцу и да на тај начин заједно направимо боље место за живот – истакао је Урош Мирићић, испред Кабинета председника ГО Обреновац.

Члан Већа Градске општине Обреновац, Милош Станојевић казао је да КЗМ и овај пут излази свим младима у сусрет како би им олакшала пут до запослења. Он је рекао да ће врата КЗМ-а бити отворена за све обреновчане и да је ово права прилика за све који не поседују рачунар или немају приступ интернету да попуне званичну пријаву за рад у фабрици ,,Меи Та”.

Компанија ,,Меи Та” поседује јединствену базу електорнских пријава преко које грађани постају кандидати за рад у фабрици.

– Сви могу доћи у КЗМ да се пријаве, без обзира на године, овде ће им бити пружена сва помоћ око саме пријаве и радне биографије. Након добијања индетификационог броја, кандидат не мора више пута да се пријављује. Све радне биографије су у бази, јединстевни број сваки кандидат може сачувати и добити информације да ли је отворено радно место које одговара одређеним квалификацијама. Људи нас обично контактирају са тим питањима и управо због тога потребан нам је приступ бази за сваког кандидата – рекла је Слађана Дацковић, регрутер у Одељењу људских ресурса компаније ,,Меи Та”.

Менаџер за људске ресурсе компаније ,,Меи Та”, Андреј Ђујић подсетио је да је у фабрици и даље актуелно масовно запошљавање и нагласио да је тренутно запослено више од 1500 људи. Он је најавио да ће фабрика почетком јуна бројати више од 1900 запослених и позвао све људе да се поново пријаве, без обзира на образовање, пошто у компанији постоји одређени број радних места где се захтева само основна школа. Ђујић је додао да се ужурбано ради на изградњи друге фабрике и истакао изузетну сарадњу са општином Обреновац, пошто је свака помоћ око запошљавања нових људи добродошла.