инфо билтен | октобар II 2010.

Sajam obrazovanja u Obrenovcu
hol Poljoprivredno-hemijske škole  u Obrenovcu
12. oktobr u periodu od 12 do 14 časova.

Sajam obrazovanja je namenjen maturantima srednjih škola i mladima koji su završili srednju školu, a žele da nastave obrazovanje na nekom od fakulteta.
Na sajmu će se budućim studentima predstaviti fakulteti i više škole Univerziteta u Beogradu, kao i nekoliko privatnih Univerziteta.
Ove školske godine u Obrenovcu će oko 700 učenika završiti srednju školu, tako da će ovaj sajam biti dobra prilika da se bolje informišu u vezi izbora bud…ućeg zanimanja, tj fakulteta ili više škole.

Preživeti Obrenovac – lokalni događaj u globalnoj ekološkoj mreži 350.org
10. oktobra 2010. desiće se istovremeno čak 6174 događaja u 184 države planete Zemlje u okviru globalne ekološke mreže 350.org u cilju promocije rešenja za klimatske promene.
10. oktobar u 19 časova, nakon emitovanja filma “Obrenovac-scenario za katastrofu “u pozorišnoj sali obrenovačkog Sportsko-kulturnog centra, govoriće akteri filma, lokalni političari i predstavnici TENT-a.
Detaljne informacije o akciji mogu se naći na sajtu http://350brenovac.youth.rs/ ili FB strani 350brenovac.

Poziv za volontere «Menjaža – menjam tremu za pripremu»
Volonterska pozicija: saradnik na projektu «Menjaža – menjam tremu za pripremu»
Obaveze volontera su: učešće na treningu u Beogradu /dva dana tokom novembra/ i organizovanje i vođenje radionice – predavanja na teme karijernog vođenja  učenicima obrenovačkih srednjih škola do kraja 2010. godine.

Osnažen Info centar Kancelarije za mlade
U okviru programa “Zapošljavanje i migracije mladih” Info centar koji funkcioniše kao servis Kancelarije za mlade dobio je podršku u opremi sa ciljem da mladima obezbedi lakši pristup što većem broju korisnih informacija iz najrazličitijih oblasti (zapošljavanje, obrazovanje i stipendije, volontiranje, kulturne aktivnosti i sl.).

Trening “Obrenovac po meri mladih”
Gradska opština Obrenovac će 11. i 12. oktobra 2010. godine sa početkom u 10:00 časova u sali opštine  organizovati trening “Obrenovac po meri mladih” namenjen zaposlenima u Upravi, članovima Veća GO Obrenovac i članovima Saveta za mlade sa ciljem podizanja kapaciteta za implementaciju Akcionog plana za mlade, kako bi se i donosioci odluka upoznali sa osnovnim elementima omladinske politike i odgovorne brige o mladima. 



Stipendije za osnovne studije na Americkom univerzitetu u Bugarskoj

Američki univerzitet u Bugarskoj objavljuje konkurs za osnovne studije za akademsku 2011/12. godinu. Studije su na AUBG izvode se na engleskom jeziku, a danas se na AUBG mogu studirati administracija biznisa, nauka o kompjuterima i informatika, evropske studije, ekonomija, istorija, informacioni sistemi, novinarstvo i mediji, matematika, političke nauke i međunarodni odnosi.

FORECAST PROGRAM RAZMENE 2011-2012.

Više od pola veka narod Sjedinjenih država podržava međunarodno obrazovanje i program kulturne razmene kao investiciju u globalno razumevanje i mir u svetu. Kao nastavak ove tradicije, United States Agency for International Development (USAID), finansirana od strane američkog naroda i putem ugovarača  World Learning,  implementiraće novi program za srpske studente pod imenom  FORECAST program razmene.

Trening mladih lidera za demokratiju i evropske integracije
Beogradski fond za političku izuzetnost raspisuje konkurs za učešće u programu “Trening mladih lidera za demokratiju i evropske integracije” u kome mogu učestvovati aktivisti političkih partija, studentskih i drugih organizacija civilnog društva iz Beograda, Niša i Novog Sada, od 18 do 30 godina starosti.



Praksa u udruženju novinara za poljoprivredu AGROPRESS
Centar za razvoj karijere i savetovanje studenata Univerziteta u Beogradu i Udruženje novinara za poljoprivredu AGROPRESS pozivaju zainteresovane studente Univerziteta u Beogradu da se prijave na program prakse. Traže se 2 praktikanta!


KONKURS za prijavljivanje kandidata za učešće na Programima u 2011. godini.- Istraživačka stanica Petnica
Istraživačka stanica Petnica jedinstvena institucija za rad sa zainteresovanim srednjoškolcima za prirodne, matematičke, tehničke i društvene nauke, raspisuje KONKURS za prijavljivanje kandidata za učešće na Programima u 2011. godini.

Poziv za dostavljanje predloga programa koje će sufinansirati grad Beograd – Sekretarijat za sport i omladinu za vreme trajanja zimskog raspusta
GRADSKA UPRAVA GRADA BEOGRADASekretarijat za sport i omladinu, Masarikova 5/XV upućuje POZIVZA DOSTAVLjANjE PREDLOGA PROGRAMA, KOJE ĆE SUFINANSIRATI GRAD BEOGRAD – SEKRETARIJAT ZA SPORT I OMLADINU ZA VREME TRAJANjA ZIMSKOG RASPUSTA ŠKOLSKE 2010/2011. GODINE (OD 3. DO 16. JANUARA 2011. GODINE) ZA UČENIKE OSNOVNIH I SREDNjIH ŠKOLA U BEOGRADU …

Nagradni konkurs „Šta nam je doneo 5. oktobar?“
Pozivamo Vas da učestvujete u nagradnom konkursu „Šta nam je doneo 5. oktobar?“, koji organizuje portal Istinomer.rs
Podelite sa nama na Wall-u Istinomer FB fan stranice najpozitivniju promenu koju je doneo 5. oktobar.  Pozovite svoje prijatelje da „lajkuju“ Vaš komentar, učestvujte u diskusijama koje će se otvoriti i takmičite se.

KONKURS ZA UKLJUČIVANJE MLADIH U RAD LOKALNIH MEDIJA
Udruženje građana Grupa Proces u saradnji sa osam lokalnih medija u Srbiji raspisuje konkurs za izbor omladinskih aktivista/kinja koji će aktivno biti uključeni u rad lokalnih medija. Konkurs je deo projekta „Mladi i mediji na zajedničkom zadatku“ koji finansira Ministarstvo omladine i sporta Vlade Republike Srbije, a čiji je cilj povećanje broja informacija o mladima u lokalnim medijima kroz unapređenje saradnje između omladinskih aktivista/kinja i lokalnih medija.

Konkurs za društvenu integraciju
Erste fondacija i Agencija za evropske integracije i saradnju sa udruženjima organizovaće 15. oktobra prezentaciju konkursa za nagradu te fondacije za društvenu integraciju 2011. pod sloganom “Šta biste Vi promenili?”, najavljeno je danas iz Gradske uprave. Nagrada se dodeljuje inovativnim i angažovanim projektima u oblasti društvene integracije iz 11 zemalja regiona srednje i jugoistočne Evrope, a Erste fondacija je obezbedila nagradni fond od 610.000 evra.

Erbas poziva studente da polete na sopstvenim idejama i osvoje 30.000 eura i VIP putovanje u Pariz na finale takmičenja
Konkurs pod nazivom Letite na svojim idejama je poziv kompanije Erbas studentima širom sveta da razviju i prikažu nove ideje koje će uticati na budućnost vazduhoplovstva, avio-industrije, kao i industrije u najširem smislu.

DORF raspisao Konkurs za filmove
Organizatori Festivala dokumentarnog rok filma “DORF” otvorili su konkurs za učesšće na petom izdanju koje će biti održano u martu 2011. godine istovremeno u Vinkovcima i Rijeci.