инфо билтен | октобар I 2010.

E, mogu i ja! Konkurs za podsticanje društvenog aktivizma mladih
Evropski pokret u Srbiji uz finansijsku podršku Ministarstva omladine i sporta raspisuje konkurs: „E, mogu i ja! 2010“. Konkurs je raspisan za udruženja mladih, udruženja za mlade i neformalne omladinske grupe. Cilj je da se mladi starosti od 15 do 30 godina motivišu da identifikuju društvene probleme u svom okruženju i da reaguju na njih, tako što će osmisliti konkretnu akciju kojom bi ili rešili probleme ili ukazali na njihovo postojanje.

Opširnije…

Raspisan konkurs za dodelu nagrade najboljoj lokalnoj inicijativi i najboljem lokalnom partnerstvu za 2009. godinu
Fond Mesta u srcu, tradicionalno peti put dodeljuje nagradu organizacijama civilnog društva, odnosno neformalnim grupama koje su u 2009. godini sprovele projekte sa najpozitivnijim efektima u svojim lokalnim zajednicama.

Opširnije…

Poziv za dostavu predloga programa i projekta u oblasti kulture za 2011. godinu
Poziv za dostavu predloga programa i projekta u oblasti kulture za 2011. godinu GRADSKA UPRAVA GRADA BEOGRADA Sekretarijat za kulturu upućuje POZIV USTANOVAMA KULTURE, UMETNIČKIM ASOCIJACIJAMA, UMETNICIMA, ORGANIZATORIMA I AUTORIMA PROJEKATA U OBLASTI KULTURE NA TERITORIJI GRADA BEOGRADA da dostave PREDLOGE PROGRAMA I PROJEKATA U OBLASTI KULTURE ZA 2011. GODINU

Opširnije.

Konkurs za 300 policajaca u Beogradu
Ministarstvo unutrašnjih poslova raspisalo je danas konkurs za upis 300 polaznika u Centar za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici za osposobljavanje za obavljanje policijskih poslova na području Policijske uprave za grad Beograd.

Opširnije…

Konkurs za podizanje kapaciteta
Ministarstvo omladine i sporta u skladu sa Uredbom o utvrđivanju programa raspodele i korišćenja sredstava za programe i projekte u oblasti omladinske politike u 2010. godini („Službeni glasnik RS“ broj 6/10 od 12.02.2010. godine) raspisuje:

Opširnije..

Konkurs za Symbian aplikacije
Slučajno ili ne, ali nakon što je po prvi put u 147 dugoj istoriji kompanije Nokia na njenom čelu stranac (Kanađanin), finski gigant je sklopio interesantan dogovor sa američkim operaterom AT&T.

Opširnije..


Stipendije za tinejdžere
Peter Thiel, jedan od investitora kompanije Facebook Inc. i član odbora ove kompanije planira da dodeli dvadeset stipendija u vrednosti od $100.000 za tinejdžere koji imaju obećavajuće ideje koje se mogu primeniti na tehnološko poslovanje. On planira da ove stipendije dodeli do kraja naredne godine.

Opširnije…



Besplatni treninzi za mlade iz asertivnog ponašanja i stres menadžment
Novosadski humanitarni centar (NSHC) organizuje besplatne treninge iz asertivnog ponašanja i stres menadžmenta za mlade od 15 do 30 godina starosti.

Opširnije..

Academy of modern management
Mesto:Beograd , Srbija
Organizator: ESTIEM LG Beograd sa sedištem na Fakultetu organizacionih nauka
Trajanje:18-22.10.2010.

Opširnije…

Poziv za obuku – seminar: Primenjena socijaldemokratija
Nacionalni demokratski Institut organizuje Seminar “Primenjena socijaldemokratija” za aktiviste i aktvistkinje nevladinih organizacija u Srbiji i članove i članice socijaldemokratskih političkih partija.

Opširnije..


4 places in Turkey

Civil Dialogue Association as the coordinating organization (2009-TR-14) is pleased to announce the new EVS vacancies for 1st November 2010. We are looking for volunteers as of the nearest deadline that are expected to start their projects by May 2011. The outline of the projects are as follows:

Opširnije…


Obrenovac OPEN AIR 2010

Večeras na trgu u Obrenovcu: 20:00h – SMF | 21:30h Takmičenje Obrenovačkih autorskih bendova | 23:00h – ATHEIST RAP | 00:30h – DEL ARNO BEND, sutra: 20:00h SIX PACK | 21:30h – FINALE takmičarskog dela | 22:00 – MARČELO | 23:30 – Proglašenje pobednika | 00:00 – KANDA, KODŽA I NEBOJŠA 

[ akcija grafitiranja ] zidovi SKC-a /sa zadnje strane / subota 2. oktobar od 11 do 19 h. [ organizacija Bodgan i ekipa ]

Konkurs SOS – 350brenovac

Udruženje građana “Šta hoćeš?”, uz podršku Kancelarije za mlade Gradske opštine Obrenovac, poziva sve umetnike iz Obrenovca da pošalju originalnu SOS poruku za spas planete u slobodnoj umetničkoj formi.
www.350brenovac.youth.rs

Besplatno snimite svoj video CV u Obrenovcu

Veb sajt www.videocv.rs i Kancelarija za mlade Gradske opštine  Obrenovac vam besplatno nude mogućnost da vas poslodavci vide i čuju, a da uopšte niste izašli iz kuće. Postavljanjem  videoCV-ja na portal www.videocv.rs već ste pozvani na prvi razgovor kod stotine poslodavaca.

Obuka za rad na računaru
U organizaciji Preduzetničkog centra u Obrenovcu će se počev od ponedeljka, 11. oktobra, organizovati još jedna u nizu obuka koja ima za cilj sticanje osnovne informatičke pismenosti (obuka za rad na računaru). Obukom će biti obuhvaćeni programi Word, Excel i Power Point i polaznici će savladati osnove rada na računaru – pisanje i formatiranje teksta, pravljenje tabela, rad sa prezentacijama, primanje i slanje elektronske pošte, korišćenje interneta.

Prva nedelja SYLP-ovaca u SAD-u
Četvoro mladih iz Obrenovca i tridesetak njihovoh drugara  iz Srbije započelo je jednomesečni boravak u SAD nedeljom koju su proveli u gradu Braterboru, država Vermont. Poseta srednjoškolaca deo je Programa za mlade lidere u Srbiji (SYLP). Program se sastoji od niza edukativnih treninga na temu sticanja veština lidera, timskog rada, javnog nastupa, omladinskog aktivizma na američki način…
Pored zahtevnih obrazovnih sadržaja, mladi gosti iz Srbije imali su i veliki broj fizičkih i društvenih aktivnosti kao što su jahanje, vožnja kanua, slobodno penjanje na veštačke stene…


  • Stipendije za studente
    Očekuje se konkurs, do tada pogledajte kako je bilo prošče godine ::::STIPENDIJE :::