Данас су представници Градске општине Обреновац посетили месну заједницу Дражевац у којој се изводи неколико пролећних активности. Пре 20 дана су започети радови на ограђивању дворишта основне школе, очишћена је дивља депонија, а у току су и завршни радови на тоталној реконструкцији деонице пута од Дражевца преко Баљевца до Ибарске магистрале у дужни од 3,5 километра.

Председник Савета месне заједнице Саша Вићентијевић је изразио задовољство поводом извођења радова и напоменуо да је, што се тиче школског дворишта, до сада била ограђена само предња страна. Он је истакао да се радови завршавају за десетак дана, након чега ће школско двориште, након десет година, коначно, бити ограђено.

Драган Блажић, помоћник председника Градске општине Обреновац је истакао да је вредност инвестиције преко три милиона динара.

– Посао општине јесте да помогне свакој школи, у сваком селу и у граду, без разлике. У прошлости је било проблема са овом школом јер је двориште са свих страна оивичено путем. Сада родитељи могу, након десет година, да буду мирни јер ће деца бити безбедна – закључио је Блажић.

Директор Јавно комуналног предузећа ”Обреновац”, Зоран Лапчевић је истакао да је очишћена дивља депонија код школе и закључио да је добро да се поставља ограда јер ће она физички онемогућити да се и даље баца смеће. Лапчевић је напоменуо да је то предузеће покрило са кантама за смеће сва домаћинства до којих камион може да стигне.

– Остало је још неколико улица које су за нас, за сада, неприступачне, али ћемо у будућем периоду набавити мањи камион смећар, чиме ћемо успети да уведемо у систем и преостала домаћнства – најавио је Лапчевић.

Мирко Вранешевић, председник Скупштине Градске општине Обреновац је подсетио да је јесенас урађена тотална реконструкција прве деонице пута у дужини од 4,5 километра.

– Тренутно радимо последњу деоницу у дужини од 3,5 километра. Урађен је носећи слој, сада се ради хабајући слој, а грађани су сведоци да се овим путевима није могло проћи колима. Сада су ти путеви у добро стању, проширили смо их, а ускоро ћемо ту поставити успориваче саобраћаја, јер морамо мислити на безбедност свих учесника у саобраћају – казао је Вранешевић.