Заједничком акцијом Комисије за безбедност у саобраћају ГО Обреновац и Комисије за пољопривреду данас је изврешена подела опреме пољопривредницима са територије општине Обреновац. Ротациона светла и заштитни прслуци подељени су пољопривредницима из сваке месне заједнице. 

Председник Скупштине Градске општине Обреновац Мирко Вранешевић истакао је да је ова опрема обавезна за све пољопривреднике који излазе на јавне путеве по новом закону о безбедности саобраћаја. Он је рекао да је ово наставак активности Комисије за безбедност у саобраћају пошто су у претходном делу године били фокусирани на најмлађе учеснике у саобраћају и најавио нове акције за наредни период како би додатно помогли свим пољопривредницима са територије ГО Обреновац.
 Члан Већа Градске општине Обреновац Александар Богићевић рекао је да Комсија за пољопривреду увек слуша потребе пољопривредника и нагласио да је данас подељено 100 пакета заштитне опреме.
-Радује нас вест да је Влада Републике Србије продала ИМТ мултинационалној компанији ,,ТАFE” из Индије. То ће значајно побољшати нашу производњу, пошто ће пољопривредници возити квалитетне тракторе који се могу узети по приступачним ценама. Такође то ће побољшати наш извоз пошто ће трактори одлазити и на тржиште Русије и Европе – најавио је Богићевић.