Веће Градске општине Обреновац формирало је Радну групу чији је задатак да изради план активности у месној заједници Барич у периоду од 2018. до 2028. године. Тај план треба јасно да дефинише конкретне активности за унапређење услова живота у овој месној заједници, а данас је одржана прва седница ове радне групе. Седницом је председавао председник Скупштине општине Обреновац Мирко Вранешевић који је том приликом рекао:

– Обзиром на објективну потребу која прати велике инфраструктурне радове који се одвијају на територији месне заједнице Барич, при том мислим на изградњу нове фабрике компаније ”Меи Та”, запошљавање нових радника, нови аутопут и изградњу петље као и све оно што прати то, а то су пораст становништва, досељавање, пораст интересовања за инвестирање у Баричу, подразумевало се да Веће на својој седници донесе одлуку о формирању ове радне групе са циљем да се направи план за развој Барича у наредној деценији, то јест до 2028. године. На овом састанку смо поделили задатке који се тичу великих и малих инфраструктурних пројеката који ће се у наредној деценији реализовати. Неко би рекао да су ти пројекти преамбициозни, али ми смо до сада увек доказивали да оспоравања нису била у праву, јер за нас не постоје нерешива питања и нерешиви задаци, а управо ово што смо започели представља нашу жељу и визију развоја Барича – казао је Вранешевић.

Вранешевић је истакао да је у плану изградња кружног тока у центру Барича, јер, како каже, већ сада су велики застоји на путу, а када буде пуштена петља аутопута, очекује се велика фреквенција саобраћаја из правца Београда. Он је додао да су у плану и уређење комплетног центра Барича, са пијацом као и изградњом тржног центра са паркинг простором, изградња канализације, изградња новог крила основне школе, решавање проблема са стамбеним зградама у насељу Колонија, постављање дечијих игралишта, изградња новог терена, санација клизишта на јавним површинама и још много тога.