Јавно предузеће за заштиту и унапређење животне средине организовало је данас у малом парку код Геронтолошког центра акцију сађења новогодишњих јелки у циљу промоције заштите животне средине и бриге о шумама међу децом и младима. Данас су у малом парку засађене јелке које је ово предузеће поклонило свим јавним установама у Обреновцу пред нову годину. Јелке су на поклон добиле и све обреновачке школе, које су ученици данас засадили у дворишту својих школа. 
 
Прву јелку је у име Градске општине Обреновац посадио председник општине Жељко Јоветић.
 
– Јавно предузеће за заштиту и унапређење животне средине већ годинама поклања обреновачким установама и школама јелке које након празника негде треба и посадити. У овом парку су засађене јелке из претходних година, а око 80 одсто њих је преживело и успева у условима који нису баш идеални. Уједињене нације су ову годину прогласиле Годином шума и град Београд се придружио овој акцији и Секретаријат за заштиту животне средине ће ове године издвојити средства да свих 17 београдских општина добију неколико стотина хектара нових шума и милион нових садница – изјавио је председник општине Обреновац Жељко Јоветић.
 

 

О плановима општине за ову годину председик општине Обреновац је рекао:
 
– Поред ових симболичних акција за ову годину је планирана садња дрвореда у улици Аце Симовића. Та улица има нову канализациону и водоводну мрежу, као и пристојну саобраћајницу, па је прошле године наручен пројекат за садњу дрвореда. Осим овог ради се и пројекат за садњу дрвореда у Тамнавској улици, јер она у овом тренутку не изгледа репрезентативно. Не би требало да правимо саобраћајнице, а да не водимо рачуна о пошумљавању и озелењавању простора поред тих саобраћајница.
 
У данашњој акцији су, поред представника општине Обреновац, учествовала деца из ПУ “Перка Вићентијевић”, као и корисници Геронтолошког центра.