Јавно предузеће за заштиту и унапређење животне средине организује у уторак,  18. јануара, у 10 часова, у малом парку код Геронтолошког центра акцију сађења новогодишњих јелки. Прву јелку ће у име Градске општине Обреновац посадити председник општине Жељко Јоветић.

ЈП за заштиту и унапређење животне средине организује ову акцију у циљу промоције заштите животне средине и бриге о шумама међу децом и младима. Ово предузеће је свим јавним установама у Обреновцу пред нову годину поклонило јелке са бусеном, које ће у уторак бити засађене у малом парку. Јелке су на поклон добиле и све обреновачке школе, које ће ученици  у исто време засадити у дворишту својих школа. 

2011. годину Уједињене нације су прогласиле Годином шума, а град Београд први пут има буџет за пошумљавање, што ће омогућити да све београдске општине добију неколико стотина хектара нових шума и милион нових садница.
Природна јелка током периода раста, који траје око пет до шест година, апсорбује 47 грама угљен-диоксида из атмосфере. При том, хектар ове зимзелене биљке произведе количину кисеоника за 45 људи. 

Акцију су подржали Градска општина Обреновац, ПУ “Перка Вићентијевић”, Дом здравља Обреновац, Геронтолошки центар и “Зелени Обреновац”.