Радови на изградњи секундарне водоводне мреже у Месној заједници Конатице у дужини од 3 километра, почели су ове недеље и биће завршени за 90 дана. Вредност радова износи седам милиона динара.

Према речима надлежних у Јавном комуналном предузећу “Водовод и канализација” на мрежу ће бити прикључено 60 домаћинстава, а по завршетку комплетне инвестиције још 20 породица у овом селу добиће градску воду.

-У питању је секундар који води од цркве ка гробљу у дужини од километар и ка Баљевцу имамо две линије које су у истој дужини. Верујемо да ће нас послужити временски улови и да ће комплетни радови у року бити завршени, након чега крећемо са прикључењем домаћинстава. Такође у току је пројектовање главног водоводног правца у Конатицама на путу Мислођин-Степојевац, радови почињу врло брзо и тиме ћемо покрити све куће које су се нашле између нашег и београдског водовода – најавио је Бранко Матић, директор Јавног комуналног предузећа ,,Водовод и канализација”.

У протеклом периоду у Месној заједници Конатице изводили су се радови на изградњи и санирању путева, мештани су добили канте за одлагање отпада и уређене су депоније и канали дуж пута.

Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић приликом разговора са мештанима истакао је значај радова на проширењу водоводне мреже како би се створили сви услови да млади остану на селима. Он је рекао да је веома важно што је река Бељаница очишћена у претходном и изразио уверење да се неће стварати нове депоније пошто су сви мештани добили нове канте.

Радови на ширењу водоводне мреже биће реализовани и у другим деловима општине Обреновац у наредном периоду.

– Као што смо обећали грађанима неће проћи ниједна недеља да не започнемо неки велики пројекат. Након ових радова у Конатицама настављамо пројектовање дуж Ваљевског пута, где ће Пироман бити прво село које ће добити воду а након тога наставља ка Орашцу, Дрену, Љубинићу и Вукићевици. Потпуно је нормално да у 21. веку свака кућа и свако село има воду и ми ћемо свакодневно радити како би испунили дато обећање – најавио је Радован Манојловић, помоћник председника Градске општине Обреновац.