Три велике чистилице, четири мале и више од 20 радника ЈКП “Обреновац” учествовало је у акцији чишћења центра града. Реч је о акцији која ће убудуће бити организована и у осталим деловима општине са циљем да се уреде и очисте сви делови града.

-Ми смо сада на почетку  акције генералног сређивања Градског трга у Обреновцу, ангажовали смо сву нашу механизацију која учествује у чишћењу  јавних површина и за кратко време овај део града ће блистати. Овде је велики број машина тако да ћемо за врло кратко време завршити како не би сметали грађанима -рекао је директор Јавно комуналног предузећа ,,Обреновац” Зоран Лапчевић.

У наредних месец дана биће замењена и дрвна конструкција на клупама које се налазе на градском тргу.

-Када је у питању чишћење комплетног трга и када су у питању све главне улице на територији Градске општине Обреновац ово је једна од активности која ће апсолутно бити приоритет. Паралерно са овом активношћу можемо најавити и ствари које ће бити везане за само уређење градског трга а то је промена дрвене грађе и на мобилијарима која је у лошем стању. Надам се да ће после свих ових промена трг засијати и заблистати онако како смо планирали -најавио је члан Већа ГО Обреновац Милош Станковић.

Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић приликом обиласка акције чишћења градског трга изјавио је да ће се овај вид активности наставити и у свим насељима у наредном периоду.

-Једном месечно ћемо радити ову врсту активности , не само на тргу него и у свим нашим насељима, значи комлетно све саобраћајнице које су у центру града морају да изгледају на овај начин. Молићемо становнике да у одређеним периодима током месеца помере своје аутомобиле, пре свега мислим на главну улицу и Улицу Вука Караџића како би на прави начин очистили наше саобраћајнице, посебно тротоаре, места где бораве малишани и места у баштама где се људи окупљају током целог лета – истакао је Чучковић.