У великој сали Градске општине Обреновац данас је одржан састанак коме су присуствовали представници Центра за социјални рад, Градске општине Обреновац и полицијске станице у Обреновцу, све у циљу сузбијања малолетничког просјачења. На састанку се између осталог говорило и о даљим активностима у циљу сузбијања злоупотребе деце.

Члан Већа Градске општине Обреновац др Обрад Исаиловић казао је да овим активностима наставља борба против злоупотребе деце.

-Ми на овом проблему радимо већ дуго, бојимо се да ће са лепшим временским приликима и летњим баштама све више малолетника бити на улици. Ми желимо да станемо на пут том проблему, пре свега смо као општина формирали Савет за бригу у деци. У Савету су укључене све релевантне институције, како би сви заједно водили бригу о малолетницима – истакао је Исаиловић.

-Просјачење представља грубо занемаривање деце и свака злоупотреба од стране родитеља, старатеља или других пунолетних лица мора бити санкциониса. Деца која буду затечена у просјачењу биће издвојена из породица и бригу о њима водићемо кроз систем социјалне заштите. Против родитеља биће покренуте све мере пред надлежним институцијама. Овом приликом желим да апелујем на суграђане да не дају новац деци на улици. Ту се не ради о милостињи, већ о бизнису. Та деца се злоупотребљавају како би неко дошао до новца – нагласио је Немања Антонијевић , директор Центра за социјални рад у Обреновцу.