Данас су челници Градске општине Обреновац обишли радове на ширењу канализационе мреже у месним заједницама Уровци и Кртинска. Радови теку предвиђеном динамиком, а председник Скупштине Градске општине Обреновац Мирко Вранешевић је овом приликом потврдио да ће општина субвенционисати грађанима трошкове прикључивања на мрежу.

– У Уровцима се приводе крају радови на изградњи фекалног колектора, а ускоро, у наредних месец дана ће кренути да се постављају прве шахте у домаћинствима. Рок за завршетак радова је 25. мај – истакао је Вранешевић.

Директор Јавног комуналног предузећа Водовод и канализација Бранко Матић је истакао да је да ће се након ових радова стећи услови да се на канализациону мрежу прикључи преко 300 домаћинстава.

– У наредном периоду ћемо урадити нових 17 кућних прикључака који подразумевају систем нископритисне канализације односно подразумевају постављање пластичне шахте у дворишта и електро ормара који ће да контролише овај систем. Општина ће субвенционисати тај трошак као што субвенционише и прикључке на гравитациону канализацију. Следећа документација је потребно поднети за прикључење: копија плана, грађевинска дозвола за објекат или потврда да је објекат у поступку легализације, лист непокретности који доказује власништво, а потребан је и геодетски снимак на основу кога ће се видети падови и веза између објекта и шахти. Имамо 168 у Кртинској и 144 у Уровцима, и по истом систему 73 прикључка на Ваљевском путу – рекао је Матић и додао да то предузеће почиње да пројектује и оне делове Уроваца и Кртинске који нису обухваћени овим пројектом, а то су насеља Младост и Бреска.

Представник Савета месне заједнице Кртинска Бранко Јевтић истако је значај радова у олакшавању свакодневног живота и потребу свих становника овог краја на изградњи канализационе мреже јер је то, како каже, горући проблем, с обзиром да су септичке јаме већ почеле да се изливају.