У Београду је јуче у 81. години преминуо Боривоје Бора Костић, бивши репрезентативни играч Црвене звезде и један од најбољих стрелаца у југословенском фудбалу свих времена.

Рођен је 14. јуна 1930. године у Обреновцу. Био је изразити левак, имао је веома снажан ударац и давао је голове из даљине и многим познатим голманима света. Налази се на листи најбољих стрелаца свих првенстава Југославије, а у две сезоне био је најбољи стрелац лиге – 1958/59. са 25 и 1959/60. са 19 погодака.

Костић је каријеру почео у обреновачком Радничком, а у Црвену звезду, у којој се прославио, дошао је са 20 година и дебитовао је 1951. године. Током 14 година играња у црвено-белом дресу остварио је највеће домете – одиграо је укупно 580 утакмица и постигао 539 голова. Кратко време играо је за италијанску Вићенцу и амерички Сент Луис.

За репрезентацију Југославије дебитовао је 9. септембра 1956. године на пријатељској утакмици против Индонезије и у дресу државног тима одиграо је укупно 33 меча, постигавши 26 голова.
Костић је као капитен репрезентације Југославије учествовао на финалном турниру првог Купа нација Европе 1960. године у Паризу, на којем је југословенска репрезентација заузела друго место, а такође и на олимпијском турниру исте године у Риму, где је Југославија освојила прву и досад једину златну медаљу. 

Место и датум сахране Боре Костића биће накнадно објављени.