Поводом обележавања 19. годишњице НАТО бомбардовања данас су представници Градске општине Обреновац, удружења бораца, удружења грађана, општински одбор социјалиста, општински одбор СНС као и породице настрадалих, положили венце на спомен обележје погинулима током бомбардовања Савезне Републике Југославије 1999. године.

Обраћајући се окупљенима председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић је рекао да 24. март 1999. године сви памтимо као дан у коме су сепаратизам и тероризам добили подршку од Светских сила.
– Широм света се развијао сепаратистичи и терористички покрет, а последица је хиљаде и хиљаде мртвих широм наше планете. Наших 2500 жртава које су пале за слободу у том рату су нешто што опомиње комплетну светску јавност. Али, оно што морамо да кажемо одавде врло јасно и недвосмислено јесте да је десетине хиљада жртава уследило после ратног бомбардовања због бомбардовања осиромашеним уранијумом. Нису џабе наше болнице пуне, а посебно онкологија, зато што смо ми нездравија нација од осталих нација на Балкану. То је зато што смо имали овакву врсту срамне НАТО агресије. У политичком смислу подсетићемо се тих дана пре 19 година, што је за историју само трен. Русија и Кина и све остале данашње снажне земље у свету су биле на коленима и нису биле случајно тада на коленима и нису биле доведене до руба пропасти само зато што су знале да цене слободарски дух и што би стале уз нас у том тренутку у борби против сепаратизма и тероризма. Наш слободарски и ведар дух народа у Обреновцу је на месту где је био срушен мост, тај мост је поправљен, а узводно од њега као нова генерација правимо други моћнији и већи. Правимо нову фабрику на месту где нам је стара избомбардована такође као поруку да се никада нећемо склонити са овог простора и нећемо пустити нашу слободу. Наши енергетски објекти који су тада бомбардовани, данас су моћнији него тад и представљају стабилност енергетике комплетног Балкана и Србије. Али је још важније што је политика нашег руководства данас таква да ми у свету стварамо пријатеље и да се оваква врста агресије никад више не понови. Живела наша Србија и живео наш Обреновац и слава свим жртвама које су пале за слободу Србије! – рекао је Чучковић.
– Ово спомен обележје нас опомиње да не смемо заборавити јунаке који су дали своје животе за одбрану наше државе од 1990. до 1999. године. Овај споменик опомиње да морамо да водимо рачуна о породицама ратних војних инвалида и бораца који су учествовали и жртвовали се у свим ослободилачким ратовима за одбрану своје државе. Идеја удржења је да се од следеће године уведе јавни час у свим школама, како би се сведочило деци о страдању српског народ и о херојству ових људи који су дали своје животе – рекао је Влада Стакић председник Удружења ратних војних инвалида.