Данас је председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић свечано поставио камен темељац за изградњу природњачког дома у парку Арборетум. Инвеститор радова је Јавно предузеће за заштиту и унапређење животне средине, а рок за изградњу овог објекта јавне намене је 90 дана.

Директор ЈПЗЖС Славко Берић је објаснио да ће будући објекат бити намењен свим љубитељима природе, а посебно ученицима.
– Објекат ће се састојати од приземља који обухвата техничке просторије, заједничке просторије и просторије за чуварско редарску службу. На првом спрату је предвиђена конференцијска сала, а следећи спрат тавански део где је изложбени простор. Са нестрпљењем смо чекали данашњи дан, могу да кажем деценију и нешто више како се јавила потреба да се у Обреновцу направи овакав један објекат. Овде ће деца моћи биљке да претачу из ботаничке баште у хербаријум који ће моћи свакодневно да употпуњују. Ово је место где ће наставници да обављају своју наставу, где ће моћи да се обављају конференције, семинари и разне трибине о областима којима се бави наше Јавно предузеће за заштиту животне средине – казао је Берић и додао да ће простор бити употпуњен садржајима, и са доста животиња, а у изложбеном простору поред хербаријума биће инсектаријум и препариране животиње.
– Ученици свих основних школа у Обреновцу који су до сад посећивали Еко кампове и еколошке радионице на планинама Тара, Букуља, Рудник, Гоч и Дивчибаре моћи ће сваке недеље, а не само два пута годишње, да долазе са својим професорима и одржавају наставу у природи – рекла је Олга Миросављевић члан већа ГО Обреновац.
Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић је обећао да ће природњачки дом моћи да користе сви малишани, као и сви Обреновчани.
– Као што смо обећали, неће проћи ниједна недеља да не испоручимо грађанима Обреновца један започет или завршен пројекат. Као што смо почели фискултурну салу у Скели тако почињемо и овај објекат, по снегу. Место које ће у будућности представљати могућност за удржење грађана, а поготово за све припаднике основних и средњих школа који изучавају природу. Овај простор и све што радимо у Обреновцу неће представљати ништа у колико у њему не буде корисника. Ми ћемо на овај начин радити комплетно ово пролеће, као што сам обећао, биће паклено што се тиче радова, а лето и јесен ће бити период када ћемо моћи да видимо те наше плодове рада и да доделимо ове објекте Обреновцу – рекао Чучковић.