Захваљујући донацијама које су пристигле, по побољшању временских услова, биће настављена изградња храма Светог Василија Острошког у Скели. Пре неколико дана је пристигао материјал за изградњу фасаде, а данас су стигли крстови који су израђени у фабрици ”Прва искра – наменска” у Баричу.

Станоје Биочанин директор предузећа ”Прва искра – наменска” је рекао да су бравари из Службе одржавања тог предузећа израдили три крста који су донирани цркви у Скели.

– Прошло је скоро годину дана откако смо обећали да ћемо за изградњу цркве у Скели да поклонимо три крста. Наши мајстори су изузетно лепо урадили крстове и задовољство нам је да их предамо грађанима Скеле. Мајстор који их је израдио иначе живи у Скели и то је био разлог више зашто је то радио са љубављу – рекао је Биочанин и додао да је то предузеће учествовало у многим сличним акцијама у Србији, а што се тиче Обреновца, како истиче, помогли су у покривању цркве у Малој Моштаници и дали материјал за израду крста за храм у Белом Пољу.

Живота Мирчетић, Скељанин и одборник у Скупштини Градске општине Обреновац је рекао да је данас један од лепших дана за све Скељане православне вере. Он се захвалио свим донаторима и министарки Зорани Михајловић која је приликом обиласка Скеле обећала материјал за малтерисање и изградњу фасаде на цркви. Материјал у вредности од 3 милиона динара је стигао, али се чекају повољнији услови за рад, истакао је Мирчетић.

Свештеник Томислав Алимпић се захвалио директору и колективу предузећа ”Прва искра – наменска” који су изашли у сусрет парохији и дали велики и значајан прилог.

– Дао Бог живота и здравља да ове крстове подигнемо 12. маја ове године на дан Светог Василија чудотворца. Морам да се захвалим и министарству грађевинарства који су помогли у обезбеђивању материјала за малтерисање и изградњу фасаде. Надам се да ћемо цркву омалтерисати барем споља и припремити је за подизање крстова и за свечану свету литургију на дан црквене славе – истакао је Алимпић.