С обзиром да су за ову недељу најављене падавине и ниске температуре, зимска служба градске општине Обреновац је у приправности, потврдио је данас директор Јавно комуналног предузећа ”Обреновац” Зоран Лапчевић.  

– Од уторка до петка очекујемо снег, а од суботе престанак падавина, повећање дневне температуре и постепено разведравање. Зимска служба градске општине Обреновац је спремна као и увек да, у складу са потребама на терену, одреагује адекватно. Тако ће бити и овог пута, међутим, без обзира на то, управо због падавина и ниских температура, постоји могућност стварања забарених површина и поледица на путу и пешачким зонама, те апелујем на све учеснике у саобраћају на повећану опрезност приликом кретања – истакао је Лапчевић и подсетио власнике и закупце локала да су у законској обавези да одржавају уредно простор око својих објеката поготово када су у току снежне падавине.

– ЈКП одржава све пешачке стазе које су шире од 5 метара, али ми се тиме не ограничавамо већ чистимо све, управо због тога што као одговорно предузеће тежимо да учинимо проходном сваку пешачку површину – закључио је Лапчевић.