Данас је председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић извршио обилазак критичних тачака на водотоковима на територији општине. Чучковић је том приликом рекао да су апсолутно све реке које гравитирају на територији Обреновца у кориту и да су у благој стагнацији, али је напоменуо да још увек није завршен циклус падавина у Обреновцу као и да је најављено да ће следеће недеље падати снег.

– Општински штаб за ванредне ситуације је нон стоп на терену, поред тога у сталној смо комуникацији са колегама у окружењу, пре свега мислим на Коцељеву, Уб, Ваљево, Љиг, Аранђеловац, то су сви водотокови који прилазе нашем граду и који могу представљати опасност у будућности. У наредном периоду се очекује пад температуре до 15 степени. Зато је јако важно испратити ове кризне пролећне дане. Што се тиче Саве и Дунава, ту смо у директној вези са Шапцем, и са градовима из Републике Српске – истакао је Чучковић уз напомену да су реке Колубара, Тамнава, Трстеница, Бељаница, Пештан у својим коритима. Чучковић је додао да је у претходном периоду преко 100 километара канала унутрашњих вода прочишћено и закључио да ти рецепијенти могу примити висок ниво падавина који буде уследио.

Звездан Павловић комадир Ватрогасно спасилачка чете у Обреновцу је потврдио да та јединица редовно обилази водотокове, као и да је у сталном контакту са граничним општинама на комплетном сливу.