Градска општина Обреновац је током 2017. године покренула низ програма који су намењени побољшању услова живота и друштвеног активизма старијих суграђана. Један од тих програма који је намењен пензионерима, наставља се и током ове године, а подразумева излет за пензионере који се организује сваке суботе у циљу унапређења њиховог слободног времена. После Опленца и Фрушке Горе, обреновачки пензионери ове суботе ишли су у обилазак знаменитости Смедерева.

Општина Обреновац је одвојила значајна финансијска средства како би у току ове године пензионерима омогућила бесплатне излете, што је један од видова пажње према својим најстаријим суграђанима, захваљујући чијем раду и труду се развијао Обреновац. Обреновачки пензионери су до сада били у прилици да посете Опленац, задужбину Карађорђевића, Краљеве винограде, Фрушку Гору, манастир Ковиљ, кућу Лазе Костића.

Члан Већа Градске општине Обреновац Олга Миросављевић казала је да се овом посетом наставља традиција обиласка знаменитости Србије са најстаријим суграђанима. Она је овом приликом подсетила да је ово још један вид активности којима општина Обреновац пружа подједнаку пажњу свим грађанима.

Излет у Смедерево обухвата обилазак Смедеревске тврђаве, Старог града и Виле Обреновића која је затвореног типа, али је Градска општина Обреновац добила сагласност Владе Србије за улазак у тај објекат.

Након обиласка знаменитости Смедерева, обреновачки пензионери су уз ручак и музику уживали у ресторану “Поглед” са погледом на Дунав.