Данас је предузеће ”Београд пут” започело санацију ударних рупа по градским улицама које су се отвориле након снега и хладног времена. Радници се тренутно налазе у Немањиној улици, а током марта ће бити саниране ударне рупе широм Обреновца.

– Можемо да кажемо да су хладни зимски дани иза нас, а прве лепе дане користимо да започнемо санацију ударних рупа. Након рупа у Немањиној улици санираће се и рупе код моста за Сурчин, оне су тамо већ дуже време, затим код скретања за Бело Поље, у улицама Војводе Мишића, Милоша Обреновића, Вука Караџића… Не бих сада све да набрајам, јер ћу сигурно неке прескочити – истакао је председник Скупштине Градске општине Обреновац Мирко Вранешевић и додао да се радови изводе на основу елабората који је израдило Јавно предузеће за изградњу Обреновца.

По Вранешевићевим речима, тренутно највећи проблем представља рупа на скретању у Белопољску улицу код НИС-ове пумпе.

– Тешки камиони користе ову раскрсницу и зато се ту стално рупе отварају. Спремамо се за привремену санацију те раскрснице, али ће она морати, буквално, на сваких месец дана да се крпи. Та раскрсница је у пројектовању за озбиљну реконструкцију која је обезбеђена уговором када се заврши деоница аутопута Обреновац – Уб. Извођач је у обавези да ту саобраћајницу врати у пређашње стање, тако да ће се комплетно мењати и подлога и стављаће се два нова слоја асфалта – истакао је Вранешевић.

Вранешевић је најавио да ће у априлу Дирекција за грађевинско земљиште града Београда расписати тендер за пројектовање четврте фазе Тамнавске улице.

– Тамнавска улица ће пролазити иза саобраћајног предузећа ”Стрела” и излазити код Југопетрола. Тако ће тежак саобраћај бити измештен, а самим тим ће раскрсница, која се налази у непосредној близини школе ”Јован Јовановић Змај”, бити безбеднија – закључио је Вранешевић.

Вранешевић је апеловао на све учеснике у саобраћају да имају стрпљења јер Обреновац не би могао да буде највеће градилиште у Србији, као што је данас, да кроз њега не пролазе тешки камиони и грађевинске машине које и утичу на квалитет саобраћајне инфраструктуре.

– Наставићемо са санацијама, а када се сви велики радови заврше ући ћемо у озбиљније реконструкције и направити град по нашој мери какав сви желимо – обећао је Вранешевић.