Данас је председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић са својим сарадницима обишао радове на изградњи приступне петље будућег аутопута Београд – Пожега у Мислођину. Он је том прилико објаснио да цео пројекат подразумева изградњу пет великих грађевинских објеката.

– Први је помоћна саобраћајница на коју ће бити усмераван саобраћај ка Београду, други је тобоган са огромним надвожњаком који ће ићи од ”Мале Колубаре” до насеља Кованчина, то јест, куда тренутно иде саобраћај, трећи објекат је сама петља, четврто је низ уређених водотокова, а пети објекат је кружни ток – казао је Чучковић. Он сматра да ће Обреновац имати модеран и пре свега безбедан улазак у град који ће бити изграђен по узору на све европске градове.

– Овде ћемо имати паклено пролеће и лето што се тиче радова, и нећемо се зауставити наредне две године док не будемо све завршили. Наша улога је да овде будемо будни све време зато што имамо низ прилазних канала из насеља Кованчина, као и из Барича. Такође, створићемо могућност да ови хектари добију привредну намену, нећемо се зауставити са другом фабриком компаније ”Меи Та”, коју почињемо за неколико дана, већ ћемо тежити да још неке инвеститоре добијемо у нашем граду и да, заиста, овај део Обреновца буде на понос свих нас – закључио је Чучковић.

Члан Већа Милош Станковић је истакао да челници општине сваког четвртка одржавају редовне састанке са извођачима радова на траси Коридора 11. Он је истакао да је свакодневна будност општинског руководства присутна на овом пројекту као и на свим осталим пројектима који су у интересу општине Обреновац, како би све текло у складу са планираном динамиком.