Данас је у галерији Спортско културног центра организована додела студентских награда најбољим студентима са територије општине Обреновац у 2010/2011. години. Студентске награде добило је 55 студената, и то 50 студената факултета и виших школа чији је оснивач Република Србија и 5 студената акредитованих приватних факултета. 

 
Председик општине Жељко Јоветић је приликом доделе студентских награда обреновачким студентима рекао: 
 
– Оно што радимо данас одређује нас за сутра. Студирање је идеално време за рад на себи. Да се побољшају вештине, открију нове занимљиве ствари, стекну корисна искуства… Будите активни и радознали у тражењу прилика. Искористите могућности за волонтирање или за неку праксу. Оне су вам доступне у  студентским организацијама, на сајаму пракси, Инфостуду, у Универзитетским центрима за развој каријере, Канцеларији за младе… Факултети су нефлексибилни системи и од њих нажалост не можемо очекивати да се прилагођавају променама које се дешавају. Тражите праксу, прилику за волонтирање, стичите искуство и решили сте упола проблем са каснијим запошљавањем. Треба да будете свесни да ствари зависе од вас. Што више очекујете од других више стварате себи простора да будете разочарани. Желим да се и наредне године сретнемо овде истим поводом, а онима који заврше факултет желим да се запосле. 
 
Награђени студенти су данас примили новчани износ награде за октобар, новембар и децембар 2010. године. Студентима се додељује новчана награда у појединачном нето износу од по 54.000 динара, у девет месечних рата колико траје школска година.